Organizime

Feed Subscription

Netët e Kulturës Islame dhe Mbrëmjet Kuranore - freskia e Ramazanit në Kumanovë e Tetovë

Në qytetin e Kumanovës, Netët e Kulturës Islame filluan me iftarin e madh që u mbajt në qendër të qytetit. Natën e dytë, u mbajt Mbrëmja Kuranor ... Lexo me teper »

U mbajt konferenca mbarëkombëtare “Medhhebi Hanefij, prioritetet dhe sfidat”

Rijaseti i Bashkësisë Fetare Islame në Maqedoni në bashkëpunim me Fakultetin e Shkencave Islame dhe Medresenë Isa Beu më datë 31 tetor dhe 01 nëntor 2015 i ... Lexo me teper »

Shqipëri, organizohet konferenca shkencore

Nëpërmjet një statusi në rrjetin siocial facebook, Elton Karaj, ka njoftuar se në kryeqytetin shqiptar, Tiranë po organizohet konferenca shkencore titulluar "Medhheb ... Lexo me teper »

Promovimi i librit me poezi “Shushurimë Zemre” të autores Elma Bojaxhiu

Në ambientet e AKEA-S u promovua libri “Shushurimë Zemre” Në një mbrëmje impozante, në Qendren Kulturore te AKEA-s, në Prishtinë u promovua libri “Shushur ... Lexo me teper »

Kurban - Bajrami të enjten më 24 shtator

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës njofton besimtarët dhe opinion e gjerë se dita e parë e festës së Kurban - Bajramit, është ditën e en ... Lexo me teper »

Shqipëria vend i bashkëjetesës

“Njerëzit janë krijuar të ndryshëm për tu njohur mes tyre dhe jo për të treguar urrejtje ndaj njëri-tjetrit, shoqëria nuk mund të jetojë pa das ... Lexo me teper »

“HILAL” dhe “RAF” shpërndanë ndihma në Tetovë dhe Strugë

“HILAL” dhe “RAF” shpërndanë ndihma në Tetovë dhe Strugë Aksioni i shpërndarjues së ndihmave humanitare për myslimanët tanë që janë ... Lexo me teper »

Promovohet libri “Ajka e kuptimit të dhjetë sureve të fundit të Kur’anit”.

Është promovuar libri “Ajka e kuptimit të dhjetë sureve të fundit të Kur’anit”, nga autori Rashit Zylfiu. Libër ky që në vete ngërthen kuptimin ... Lexo me teper »

Aktivitetet e Departamentit të Gruas pesëmbëdhjetë ditëshin e parë të Ramazanit

Më 18. 06. 2015 u mbajt ligjërata e parë për këtë muaj, në xhaminë e Omer Ibën Hatabit, në Obiliq, nga teologia Afijete Krasniqi. ... Lexo me teper »

OH Hilal me aksion humanitar në Dibër

Organizata Humanitare Hilal në kuadër të karvanit humanitar ndërmori aksion edhe në territorin e Myftinisë së Dibrës, ku në bashkëpunim me Myftiun Ram ... Lexo me teper »

Maqedoni, OH Hilal ndan mbi 7 tonelata ushqime në Gostivar

Organizata Humanitare Hilal, e cila vepron në kuadër të Bashkësisë Fetare Islame, vazhdon me karvanin e saj humanitar. Këtë radhë, në bashkëpunim me M ... Lexo me teper »

220,000 muslimanë falin namazin e xhumasë së parë të Ramazanit në Al-Aksa

Besimtarët nga Jerusalemi dhe Bregu Perëndimor filluan të grumbullohen në Al-Aksa që në agim. ... Lexo me teper »

Maqedoni, SHKH ”Drita”-FRI: Aksion për të ndihmuar refugjatët

Shoqata Kulturore Humanitare Drita në Kumanovë të Maqedonisë ka nisur prej tri ditësh një aksion për shpërndarjen e ndihmave humanitare për refugjatët ... Lexo me teper »

FRAGMENTE LUFTE NGA KUMANOVA

FONDACIONI U RINISË ISLAME I ZVICRËN MBËRRIN NË LAGJEN E TRIMAVE Ditën e djeshme një përfaqësi i FRI, Zvicër, vizituan Lagjen e Trimave në Kumanov ... Lexo me teper »

Umre - 2014

Fondacioni i Rinisë islame i Zvicrës, njofton të gjithë të interesuarit për udhëtimin drejtë Mekes dhe Medines se kanë filluar regjistrimet për Umren ... Lexo me teper »

UMRA 2014.

Fondacioni i Rinisë islame i Zvicrës, njofton të gjithë të interesuarit për udhëtimin drejtë Mekes dhe Medines se kanë filluar regjistrimet për Umren ... Lexo me teper »

Dita e parë e Fitër – Bajramit, të hënën më 28 korrik 2013

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës njofton opinionin e gjerë se muaji i madhëruar i Ramazanit përfundon ditën e e diel më 27 korrik 2014. ... Lexo me teper »

“ Ai ishte Muhammedi a.s.”

Nën moton e lartëpërmëndur u mbajt aktivitetiti kulturor i organizuar nga Asociacioni për Kulturë,Edukim dhe Arsim (AKEA) dega Skenderaj ,kampanjë kjo dedikuar Profe ... Lexo me teper »

Me rastin e 10 Vjetorit të hapjes së Xhamis PAQJA në Basel

Me rastin e 10 Vjetorit të hapjes së Xhamis PAQJA në Basel organizohet Tribunë Fetare me 02. Mars 2013 ... Lexo me teper »

Manifestim me rastin e Hixhretit

Xhamia e Wetzikonit organizon mbrëmje islame me rastin VITIT TË RI TË HIXHRETIT Programi: Lexim Kur’ani, Ilahi, Ligjërata DATA: 17 Nëntor 2012 (e Shtunë) KO ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote