Martesë e lumtur

Feed Subscription

Dallimi në mes të “gruas” dhe “bashkëshortes” në Kuran!

Me të vërtetë Kurani, si fjalë e zbritur nga Allahu xh.sh, është një mrekulli në vete dhe kjo shfaqët në shumë aspekte e një prej tyre padys ... Lexo me teper »

Koncepti i autoritetit te burrit

Dr. Muhamed Seid Ramadan El-butij ... Lexo me teper »

Gruaja muslimane si nënë

Përveç rolit të saj si bashkëshorte, femra ka edhe një rol tjetër të veçantë, atë si nënë. Statusi dhe vlera për prindërit n ... Lexo me teper »

Porosi Profetike per bashkeshortet

Allahu dhe i derguari i Tij kane nxitur qe muslimani te martohet, ne menyre qe te ruaje nderin, por edhe qe te ndertoje familje. Normalisht qe berthama e familjes jane dy bashkeshortet dhe ata kane ne ... Lexo me teper »

Drejt një fejese të suksesshme

Të rinjtë duhet ta kuptojnë, se fejesa është një periudhë për thellimin e njohjes dhe prezantimit më në detaje me palën tjetër. Ajo ësh ... Lexo me teper »

E pyeten nje muslimane..?

Ai... i cili do te me ndihmonte mua ne rritjen e Imanit dhe ne dashurine ndaj Rrahmanit. Ai do te ishte shoqeruesi im i vetem, ne Xhennetin e Allahut.. InshaAllah. Amin. ... Lexo me teper »

Të duash dhe të duhesh nga ai (ajo) që e do, është gjithçka!

Transmetohet nga Abdullah Ibn Amër El-Asi, radiallahu anhu, se i Dërguari, salallahu alejhi ue selem, ka thënë: ''Kjo botë nuk është asgjë tjetër ... Lexo me teper »

Për një martesë të lumtur - Detyrat e bashkëshortes ndaj bashkëshortit

Gruaja e mirë është arsyeja e lumturisë në këtë botë. Ajo e ndihmon burrin e saj ta adhurojë Allahun, subhanehu ue teala, i afron atij qetësi shpirt ... Lexo me teper »

Trekëndëshi i artë: Dashuri, mëshirë dhe qetësi

Allahu krijoi secilin prej dy bashkëshortëve. Allahu krijoi dashurinë mes bashkëshortëve. Allahu vendosi mëshirën mes bashkëshortëve. Falë dhurimit ... Lexo me teper »

Shtatë tipare të rinisë shumë të suksesshme muslimane

"Ne po të rrëfejmë saktë çështjen e tyre. Ata ishin disa djelmosha, kishin besuar Zotin e tyre, e Ne atyre edhe më shumë ua shtuam bindjen. Edhe i forcua ... Lexo me teper »

Për një martesë të lumtur - Deshiron te jesh bashkeshort i mire ?

Deshiron te jesh bashkeshort i mire? Behuni i respektueshem. Nje grua do gjithmone nje bashkeshort qe ta trajtoje si nje zonje Deshiron te jesh bashkeshort i mire? Behuni i respektueshem. Nje grua do ... Lexo me teper »

Dashuria, baza e një familje

Martesa nuk është thjesht një formë e shkarkimit të energjive fizike. Ajo është një partneritet sa material, social, edukativ etj... për mirë funksion ... Lexo me teper »

Bëhu grua e sukseshme... Prano këshilla

- Ai është burri yt, krahu yt për të qarë, për të gjetur rehatinë dhe perdja e mëkatit tënd. - Duaje atë, bëje të ndihet krenar dhe ... Lexo me teper »

Për një martesë të lumtur - Dëgjueshmëria ndaj burrit

. Ndër obligimet më të rëndësishme është dëgjueshmëria e saj ndaj burrit. Muhamedi, salallahu alejhi ve selem, ka thënë: "Burri yt ësht ... Lexo me teper »

Për një martesë të lumtur - Dashuria e sinqerte dhe besa e dhene

O Zot, me bashko ne ate bote me ate qe desha e qe me deshi fort. O Zot, na meshiro ne te dy, dhe te gjithe besimtaret qe kane dashur njeri-tjetrin per Ty. O Zot, te lutem duaji te gjithe ata qe e duan ... Lexo me teper »

Për një martesë të lumtur - Cilësitë e shokut të jetës

Këtë temë e shohim me rëndësi sidomos për të rinjtë dhe të rejat që kanë ndërmend të martohen së shpejti. Ashtu siç ës ... Lexo me teper »

Për një martesë të lumtur - Çfarë virtytesh ka një myslimane devotshme bashkëkohore

Parulla e saj: Ka thënë Allahu i Lartësuar, ka thënë Muhamedi sal Allahu alejhi ue selem. Morali i saj: E pajisur me moral te lartë islam. Edukata e saj: Turpi, nderi, ... Lexo me teper »

Për një martesë të lumtur - Burri im i dashur

Mos u bën i ashpër ndaj meje, sepse Resulullahu s.a. nuk ka qene asnjëherë i ashpër ndaj grave te tij. Me kujtohet një hadith nga Resulullahu s.a: “Kjo botë ... Lexo me teper »

Për një martesë të lumtur - Akti i martesës

Vallë sa të shumta janë ato martesa ku burrat i kanë keqtrajtuar gratë? A mendojnë këta burra se do të dalin një ditë para Zotit dhe të japin llo ... Lexo me teper »

Për një martesë të lumtur - Ajo zgjedh bashkëshort të mirë

Martesa në Islam është një marredhënie e bekuar mes gruas dhe burrit, në të cilën ata fillojnë një udhëtim të gjerë ku do të ket ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote