Pse Nuk Thua Kurrë Falemnderit Zot, Por Gjithmon Kërkon Më Shumë

“Pse nuk thua kurrë falemnderit Zot, por gjithmon kërkon më shumë”? ... Lexo me teper »

Arafati, dita e ndriçimit të shpirtrave

Dita e Arafatit është ndër ato ditë që mund të cilësohen si dhurata për njerëzimin, pasi përshkohet nga një përndritje e veçantë prej së cilës mund të përfitojnë të gjithë ata që ... Lexo me teper »

Agjërimi i ditëve të Ramazanit në muajin Dhul Hixheh

Pyetje: A lejohet që të agjëroj ditët kaza të mbetura nga Ramazani që shkoi në këto ditë të Dhul Hixhes dhe nëse po a më lejohet të bëj dy nijete edhe për agjërimin kaza edhe për agj ... Lexo me teper »

Drejtësia më e madhe në historinë e njerëzimit

Tregimi i cili mahnit botën me ngjarjen e cila përjetoi qyteti i Samarkandit. ... Lexo me teper »

A lejohet betimi mbi Kur’an?

Fjalët e Kuranit të cilat janë fjalët e Allahut dhe cilësi e tij dhe betimi në cilësitë e Allahut lejohet dhe është i njëjtë me betimin në emrin e tij siç ka ardhur në disa dua:“Mbës ... Lexo me teper »

A vdesin xhindët apo mbesin (nuk vdesin)?

A vdesin xhindet apo mbesin (nuk vdesin)? ... Lexo me teper »

Pse është namazi më i mirë se gjumi?

Çdo mëngjes muezini në ezanin e sabahut i shqipton fjalët: ... Lexo me teper »

A është lloj shirku nëse i them një vëllai: Të lutem…?

A është lloj shirku nëse i them një vëllai: Të lutem…? ... Lexo me teper »

Qëndrimi Islam mbi fekondimin artificial – in vitro

Ajo që konsiderohet e re për kohën bashkëkohore në fushën e mjekësisë, është aplikimi i fekondimit artificial, që kohëve të fundit po zgjon interesim të madh, posaçërisht tek ato çift ... Lexo me teper »

Një Dua Që Shum Rrallë Njerëz E Dinë, Por Ka Shume Sevap Të Madh !

NJË DUA RAMAZANI E HARRUAR NË MESIN TONË ... Lexo me teper »

Vlera e lutjes për të patur fëmijë dhe për t’i patur të hajrit

Vërtet, nga begatitë që Allahu i jep njeriut janë fëmijët. Këtë begati Allahu e thekson në Kuran dhe ua rikujton njerëzve duke e renditur ndër më kryesoret. ... Lexo me teper »

Kur kaligrafistët osman përshkruanin vlerat islame në Kaligrafi

Gjatë periudhave osmane, kaligrafistët e asaj kohedolën me një mënyrë unike dhe artistike për të kujtuar Profetin Muhamed a.s. ... Lexo me teper »

STAMBOLL, XHAMINË “FATIH” DO TA ZBUKUROJNË QILIMAT NGA PERIUDHA OSMANE

Xhamia “Fatih” në Stamboll përsëri do të marrë qilimat e endura historike, të cilat kanë zbukuruar brendësinë e saj me vite, raporton Anadolu Agency (AA). ... Lexo me teper »

PSE ALLAHU NUK DO QË GRUAJA TË PIKËLLOHET?

Allahu thotë: “Kjo është më e përshtatshme që ato të gëzohen, që të mos pikëllohen”. (Ahzab 51) ... Lexo me teper »

ISLAMI ËSHTË FEJA E TË GJITHË PROFETËVE

Kurani ka konfirmuar se të gjithë popujve nëpër kohëra të ndryshme, u kanë ardhur të dërguar të cilët u mësonin fenë e Allahut, ndaj dhe Kurani i drejtohet Muhamedit duke thënë: “Ne t ... Lexo me teper »

KY NUK ËSHTË XHEMAT, O JARANI IM!

Është për tu çuditur se sa gabimisht dhe në mënyrë të reduktuar ne e kuptojmë domethënien e xhematit. ... Lexo me teper »

PROJEKTI I MADH I XHAMISË NË BUKURESHT U BRAKTIS PËR SHKAK TË MUNGESËS SË PARAVE!

Komuniteti musliman në Rumani braktisi projektin e saj për të ndërtuar një xhami të madhe në Bukuresht, në një tokë që u dhurua nga shteti rumun. ... Lexo me teper »

FALEMINDERIT JUSUF! MËSIME TË PËRFITUARA NGA SURJA JUSUF

Mësime të përfituara nga surja Jusuf ... Lexo me teper »

NAMAZI I DREKËS – JA SI FALET!

NAMAZI I DREKES: 4 REKATE SUNNET DHE 4 REKATE FARZ DHE 2 SUNNET ... Lexo me teper »

HISTORIA E DY VËLLEZËRVE NGA TUSHEMISHTI I POGRADECIT, QË LANË KRISHTERIMIN PËR ISLAMIN

Biznesmeni i njohur Altin Bamllari me anë të një postimi në Facebook ka treguar historinë e veçantë e vëllezërve në Tushemisht, të cilët braktisën Krishterimin për Islamin. ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote