Tregime Islame

Feed Subscription

Pesë thirrjet e banorëve të Xhehennemit…

Salavatet – Përshendetjet ia dërgojmë krijesës më të dashur, Muhammedit [sal-lallahu alejhi ve sel-lem], familjes se tij të ndershme, shokëve të tij besnik dhe të gjithë atyre që e ndjek ... Lexo me teper »

Pse nuk i lejohet muslimanes të martohet me një jomusliman…

Janë disa njerëz që ose nuk e kuptojnë, ose duan të mos e kuptojnë urtësinë në faktin se islami ia ndalon një myslimaneje të martohet me një jomysliman, sakaq ia lejon myslimanit të marto ... Lexo me teper »

Lavirja Që I Dha Të Pin Ujë Qenit Të Etur (Tregim Interesant)

Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) transmeton se Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë: “Një ditë një qen po sillej rreth një pusi, pasi e kishte kapluar etja për vdekje. Atë e pa një im ... Lexo me teper »

Efektet mahnitëse të agjërimit në organizëm

Allahu i madhërishëm në Kuranin fisnik urdhëron e thotë: “O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëh ... Lexo me teper »

Gruaja, fjalët e së cilës i dëgjoi Allahu i Lartësuar

Ajo shkoi tek i Dërguari i Allahut, lavdërimi dhe paqja e Allahut qoftë mbi të, duke nxituar, kurse shenjat e frikës dhe të shqetësimit i vëreheshin në fytyrë. Si të mos jetë kështu kur f ... Lexo me teper »

A është mirë të dish çdo gjë?

Në kohën e Musait a.s një njeri pyet Musanë a.s: O Musa unë dua ti kuptoj të gjitha gjuhët e kafshëve a mund ti lutesh All-llahut xh.sh për këtë gjë? Musaja a.s iu drejtua duke i thënë q ... Lexo me teper »

Cfare Sheron Sexhdeja?!

Kur të godet lodhja, kur të kaplon tensioni, ke dhimbje konstante të kokës ose nervozë, sëmundje këto që të shpijnë në dëshpërim… ... Lexo me teper »

RAMAZANI, SHKOLLË DHE MËSIME

Ramazani është shkollë e madhe në jetën e njeriut, sepse krahas asaj që ndikon drejtpërdrejtë në jetën e muslimanit, i cili këtë veprim e bën për shkak obligimit dhe bindje të fortë se ... Lexo me teper »

Veçoritë e familjes muslimane

Meqë njeriu është krijesa më fisnike te Ligjvënësi, s’ka mëdyshje se përkujdesjes ndaj qenies njerëzore i dha një konotacion të veçantë. ... Lexo me teper »

DISA FJALË RRETH ISRASË DHE MIRAXHIT | RAMAZAN FETAHU

“I pa të meta është Latëmadhëria e Atij që robin e Vet e ngriti në një pjesë të natës prej Mexhidi Haramit gjer në Mesxhidi Aksa, rrethinën e së cilës Ne kemi bekuar, për t’ia treg ... Lexo me teper »

Tregim mjaft emocionues Durimi në rrugën e Allahut

Një ndër shembujt më të shkëlqyer të respektimit të urdhrave të Allahut dhe të rrugës së Tij është edhe shembulli i floktares së bijës së faraonit. ... Lexo me teper »

UNË JAM MË I MADH SE SA MUHAMEDI!!

Një njeri tha: Unë jam gjeneral i forcave detare në Gjermani! ... Lexo me teper »

Gjykimi islam rreth mbytjes së insekteve

Gjykimi islam rreth mbytjes së insekteve ... Lexo me teper »

Ja çfarë thotë Leon Tolstoi për Profetin Muhamed a.s

Fjalë të dala nga goja e shkrimtarit të madh rus Leon Tolstoi. ... Lexo me teper »

Edhe një doktor i shkencave Islame i shtohet shqiptarisë

Hoxhë Enall Jakupi nga Gostivari sot ka mbrojtur temën e doktoratës në Universitetin Islamik të Medinës. Tema e doktoratës ishte: ... Lexo me teper »

“Një burrë e pyeti Profetin se kur do të ndodhë Kiameti?

Enesi që thotë: “Një burrë e pyeti Profetin (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ... Lexo me teper »

Vlera e atij që mbron nderin e vellait musliman

Përcillet nga Ebi Derda se Profeti alejhi selam ka thënë: ... Lexo me teper »

Më trego çfarë është Islami?

“Një ditë kur ishim ulur tek i Dërguari i Allahut (SalAllahu alejhi ue selem), papritur u shfaq një njeri me rroba shumë të bardha dhe flokë shumë të zinj. Në pamjen e tij nuk dukeshin she ... Lexo me teper »

Njerëzit në sjelljet e tyre, ndahen në shtatë kategori

Ibn Hazmi (Allahu e meshirofte) thote: “Njerezit ne sjelljet e tyre, ndahen ne shtate kategori: ... Lexo me teper »

Historia e shitësit të tokës

‘’Hadithi i atij që gjeti një thesar në tokën që bleu nga një tjetër’’ ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote