Thesari i Ramazanit

Feed Subscription

Dhimbja e indiferencës

Shkëputesh për një kohë të shkurtër nga aktiviteti i përditshëm, që e sheh si primar për jetën, dhe përballesh me një situatë që të përplas në pasqyrën më të pastër të vetëdije ... Lexo me teper »

Si mund të përfitojm nga Ramazanit?

Reflekto dhe përmirëso veten Kjo është koha për të reflektuar vetveten tuaj dhe për të identifikuar fushat që kanë nevojë për ndryshim. ... Lexo me teper »

Studimi i fundit i mjeksise gjermane rreth agjerimit

Studimet e fundit gjermane në fushën e mjeksisë tregojnë se, agjërimi i përseritur e aktivizon trurin dhe e mbron atë nga gjakderdhja e mbrëndshme. ... Lexo me teper »

Gaza me pikëllim e pret Bajramin e Dëshmorëve

Me qindra të vdekur dhe mijëra të pastrehë kanë shkatërruar çdo shansë për të shijuar Bajramin. ... Lexo me teper »

RAMAZANI MUAJ BAMIRËSIE

shekuj më parë Zoti i gjithësisë dërgoi një melek të Tij tek tre persona, të cilët ishin prej beni israilve (hebrejtë e sotëm). I pari ishte i ve ... Lexo me teper »

Hurma e fundit

Muaji i begatë i ramadanit jehoi kudo,por fatkeqësisht sapo dilja nga dera e shtëpisë apo e xhamisë shihja shum njerëz duke ngrënë e pirë,pse vallë k ... Lexo me teper »

Ramazani, ky muaji shpirtërorë !

E falënderojmë Allahun xh.sh. i Cili ka krijuar çdo gjë nga asgjë dhe në mesin e këtyre krijesave është edhe koha, që e ka bërë rrotullues ... Lexo me teper »

Ramazani, muaj i agjërimit dhe i domethënies - Tarik Ramadan

Shumica e predikimeve klasike fetare, në lidhje me muajin e Ramazanit, ngulmojnë në respektimin e rregullave si dhe në dimensionin e thellë shpirtëror të këtij ... Lexo me teper »

Disa qaste humori mes Imam Albanit dhe Bin Bazit - Hoxhë Halil Avdulli

Disa qaste humori mes Imam Albanit dhe Bin Bazit - Hoxhë Halil Avdulli ... Lexo me teper »

Hulumtimi i Ramazanit

Sikurse çdo vit, ashtu edhe sivjet muaji i bekuar i Ramazanit solli gëzim dhe sihariq për mbarë myslimanët anekënd botës Islame, njashtu edhe për neve shqipta ... Lexo me teper »

Adhuro Zotin, jo Ramazanin

Thotë Zoti në Kuran:”Mos u bëni si ajo gruaja që e shprish dhe e bën fije-fije atë që e ka tjerrë fort...” (Nahl, 92) ... Lexo me teper »

Si të kontrollojmë vetveten pas muajit të Ramazanit ?

Vëlla i nderuar do të ishte shumë meritë e madhe sikur çdo musliman si cili ka frikë Allahun xhele shenuhu të ndalet dhe t’i bëj vetvetes një llogari p ... Lexo me teper »

Dhjetë metoda për të vazhduar në të mbara pas Ramazanit

E çka pas Ramazanit? Në ramazan isha i drejtuar kah Allahu s.w.t… Shpeshtoja nafilet (namazet vullnetare)… Ndieja knaqesine e ibadetit… Lexoja Kur’anin shume… Nuk mungoja n ... Lexo me teper »

Agjërimi i gjashtë ditëve të Shevvalit dhe dobia e agjërimit të këtyre ditëve

Vetë Zoti i lartësuar i urdhëron robërit e tij që të jenë mirënjohës për mirësinë e agjërimit të Ramazanit. Thotë Zoti n ... Lexo me teper »

Puna e mirë pas Ramazanit

Nuk është gjithçka të arrish majën, por është gjithçka të ruash majën. Nga: Ferid Piku ... Lexo me teper »

“Lamtumirë Ramazan” a nënkupton ndërprerje të agjërimit?‏

I Dërguari i Allahut, lavdërimi dhe shpëtimi i Allahut qoftë mbi të, agjëronte shumicën e muajit Shaban, siç tregon Aishja, Allahu qoftë i kënaqur p ... Lexo me teper »

Na vizito përsëri

O Zot nuk krenohemi para teje se bëme ndonjë punë të madhe, por të falënderojmë ty që na lehtësove dhe na ndihmove ... Lexo me teper »

Si ta presim Bajramin

“Në ditën e Bajramit,engjëjt ndalen para dyerve dhe thërrasin: “O myslimanë! Shpejtoni te Zoti Fisnik, që ju siguron begati dhe ju shpërblen me t ... Lexo me teper »

MUSLIMANI PAS RAMAZANIT

Allahu (xh.sh) thotë në Kuranin famëlartë: “Dhe kur të pyesin robërit e Mi për Mua, le ta dinë se Unë jam shumë afër, prandaj të më l ... Lexo me teper »

Edhe pas Ramazanit vazhdo me devotshmërinë‏

Prandaj i nderuari vëlla: bëhu i devotshëm ndaj All-llahut [xh.sh.] dhe pendohu tek ai pendim të sinqertë, dhe kërko falje nga Ai sepse Ai është shumë fal ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote