pyetje pergjigje

Feed Subscription

Adnan Ismailin: LIBRI ËSHTË JETA IME

Ata që e dinë se libri është shkaktari më i mirë për të ndryshuar gjeneratat, për të ndodhur ndryshimet e mëdha shoqërore, gjithnjë e k ... Lexo me teper »

3 Pyetjet që nuk i përgjigjej asnjë njeri më parë?

Një djalë i ri shkoi tek një dijetar dhe i tha se :”Nuk falem derisa t`i përgjigjesh tre pyetjeve të mia”.Dijetari i tha:”Cilat janë pyetjet e tua? ... Lexo me teper »

Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit?

Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti alejhi selam apo dikush tjetër? ... Lexo me teper »

A lejohet te lexohet Kurani pa abdes?

Pyetje: A lejohet leximi i Kuranit nga personi qe nuk eshte me abdes? ... Lexo me teper »

Cili është muslimani më i mirë?

“ E pyeta të Dërguarin e Allahut se cili është muslimani më i mirë? Ai tha: ‘ Është ai i prej gjuhës dhe dor&e ... Lexo me teper »

Si jepet zekati për banesat e dhëna me qira?

Nëse një person ka tre banesa dhe i jep me qira, ... Lexo me teper »

Falja e Isait a.s., pas Mehdijut

Në shpjegime të ndryshme kemi dëgjuar se kur do të zbret Isai a.s., në tokë, ... Lexo me teper »

A TRASHIGON PASURI FËMIJU JASHTËMARTESOR?

Hoxhë i nderuar, ua dërgojmë këtë pyetje e cila na mundon mjaft dhe nuk dimë çka të bëjmë. Neve na vdiq babai, dhe pas vdekjes ... Lexo me teper »

A lejohet që burri musliman ta ndalojë në mënyrë të prerë gruan e tij perëndimore e cila ka pranuar fenë islame

A lejohet që burri musliman ta ndalojë në mënyrë të prerë gruan e tij perëndimore e cila ka pranuar fenë islame ... Lexo me teper »

A lejohet të ulet derisa lëshohet xhenazja në dhe?

Prezentova në një varrim, dhe disa persona kishin shkuar par ate varret, disa tjerë erdhën bashkë me xhenazen, por ende pa u lëshuar xhenazja ... Lexo me teper »

Synetimi për ata që kthehen musliman nga fetë tjera?

Sido që të jetë, muslimani duhet të bëhet sunet, konform porosive dhe praktikës së Pejgamberit s.a.v.s. ... Lexo me teper »

Qumështi i Pelës

Pyetje përmes Facebook ... Lexo me teper »

A konsiderohet se e kam shkurorëzuar gruan time duke thënë veç me veten time?

Së pari duhet theksuar se shkurorëzimi është çështje mjaft serioze në fe, por nga ana tjetër, edhe që merret shumë joseriozisht nga njerëzit. ... Lexo me teper »

Urime, vajza juaj është inatçeshë.

Paqja e Zotit qoftë mbi ju. Unë jam një nënë me tre fëmijë. ... Lexo me teper »

A mjafton dija e prindërve që unë të dale më një vajzë dhe ta konsideroj si grua edhe fetarisht?

Së pari çdo musliman duhet t’i dijë rregullat islame përkitazi me takimin me sty gjinive të cilët nuk janë në lidhje gjaku që e ndalon martesën e ... Lexo me teper »

Vdekja në ditën e xhuma?

Fillimisht duhet theksuar se dita e xhuma ka vlerë të vacantë, sepse Allahu e ka dalluar nga ditët tjera të javës.Falet namazi i xhumasë, ... Lexo me teper »

Një lidhje nëpërmjet internetit (chat-it)

Fillimisht, nuk e kuptova se çfarë ka për qëllim, por ai filloi të më flasë më shumë rreth kësaj çështjeje dhe thoshte se ai nuk ës ... Lexo me teper »

HAXHI I FËMIJUT TË VOGËL

PYETJA: Unë bashkë me gruan time këtë vit do ta bëjmë haxhin, por, sikur që e dini edhe ju, këtu në perëndim nuk kemi kujt t’ia lëmë djali ... Lexo me teper »

Prerja e kurbanit për fëmijën që nuk ka hyrë në pubertet

Pyetja: Nëse një fëmijë ka pasuri, a është i obligueshëm prindi, gjegjësisht kujdestari, që t’i therr kurban në emër të tij? ... Lexo me teper »

HUAZIMI I MITRËS (NËNAT SURROGATE)

ME RËNDËSI qëndrimi islam ndaj nënave surrogate, që legalizohet edhe nga Ministria e Shëndetësisë në Maqedoni ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote