Poezi islame

Feed Subscription

Gjendja e besimtarit dhe e mohuesit

Besimtari, duke vepruar në këtë jetë, Përpjekjet në jetën tjetër i mbështet. Duke vrapuar pas interesave materiale, S’harron se nga bota një di ... Lexo me teper »

Vargje nga bariu i vetmuar

Digju o qiri deri në agun e mëngjesit të ri Digju derisa lapsin me shkop ta ndërroj sërish i vetmuari bari Edhe nëse lapsi në vend të bojës ësht ... Lexo me teper »

Poezia ''O ZOT'' !

O Zot i Madh, Vetëm Ty lutjet të drejtojmë, Për gjendjen e Ummetit sot, Vuajtjet dhe dhimbjet tona ... Dhunën që nuk ndalet dot. Falë të qoftë gjaku yn ... Lexo me teper »

Kërko më tepër se ç'je duke kërkuar, O shqiptar!

Kërko më tepër se ç'je duke kërkuar, O shqiptar! S'jemi duke kërkuar Veçse frymë për të marrë, Prandaj jemi duke u tradhtuar e vra ... Lexo me teper »

Kalim

Në degë të pemës këndon bilbili, Gushëkuq e laraman, Hijeshi ka jeta, Kur lind fëmija qanë. ... Lexo me teper »

Nata e varrit - Poezi

Kur zemra ime i ndaloi të rrahurat, dhe shpirti nga trupi më doli, Shijova vdekjen, mbaruan minutat. Nuk ka që jetoi e vdekjen nuk e shijoi. Sikur një i huaj jashtë vendlindj ... Lexo me teper »

Një ditë larg teje

Etje që uji s'ta shuan, Në të njëjtën kohë nga uria vuan, Ke mall e dhembje , dot se përshkuan, I largët i panjohur je në dhe të huaj. Shpesh g ... Lexo me teper »

NJE PLAKU, PLEQNAR I RRALLE

Prej kohesh kane thene, Te gjithe pleqte nuk pleqnojne, Pleqnon plaku i mencur, Me mendje te gdhendur, Njoha pak njerez te tille, Me shpirte e zemer te mire, Nje me eshte ngulitur ne zemer, Me malle ... Lexo me teper »

Nëna apo bashkëshortja!

Kë ta dashuroj as vet nuk e di Por prej dashurisë s’kam ku iki. Sikur në detë që është peshku Të ankohet se uji atë e lagu. Kur je në stacioni ... Lexo me teper »

Ikja, edhe kur s'je duke ikur!

Ikja, Edhe kur s’je duke ikur, Ke ikur. Edhe pse të duket vetja Se s’je duke ikur. Madje ti qëmoti ke ikur. Para se drita të prekë fytyrën e tokës, Fytyra jote ... Lexo me teper »

Histori dhe porosi

Po shkonte një hoxhë, te njëri që kishte ndërmarrje, t’i thoshte, ta luste rrogën t’i rriste një fukaraje. I bën lutjen, po zotëria nuk po ia pranon, ... Lexo me teper »

Festat e huaja mos i festo

Keni Kujdes,Vllazêr e Motra Musliman Festat e Huaja Mose u Mashtroni e me I, Festue,se Kto Vetem Jane Festa te Paganve-Krishtere-Ordodoks,jo-Muslimane ... Lexo me teper »

Nijeti

Si ujin bimëve e shpirtin vetave, ashtu ua bëri Allahu, nijetin veprave. ... Lexo me teper »

I nderuari njeri !

Zoti nuk të rëndon, Ndaj krijesave të Veta, Dhunë nuk ushtron, I Gjithëfuqishëm është ... Lexo me teper »

Politikanët tanë të "DASHUR"

Tash kur zgjedhjet po afrohen,vertet kam ra në dert të konkuroj per kryetar komune apo të behem deputet. Edhe deputet nuk është keq, nese më voton mileti, Pozit dhe ... Lexo me teper »

Në ndjekje të rilindjes

Shpirt i lirë, I çliruar, Me lirinë e hapësirës, I lehtësuar, ... Lexo me teper »

A për ketë te rrita a ?

Çdo mëngjes me zbardh me lot e pikëllim, Me kaloj jeta ne pritje, ku je biri im, Unë po shkruaj e verbër e ti ketë lexoje, Biri im i mire pse bir aq larg shkove ... Lexo me teper »

Si të mos e mallkoj?!

E si të mos e mallkoj, Pasi që zemrën ma lëndoi? E si të mos e vajtoj, Pasiqë më tradhtoi? ... Lexo me teper »

Pse ta festojmë vitin e ri pagan

Shumë Ligjërata po kemi në Xhamia, Po ashtu ne Internet e R-Islame...Nga të Nderuarit Hoxhallarë Tanë.. Mos ta Festojmë Vitin e ri-Pagan.. ... Lexo me teper »

-Viti i Ri-

Ja na erdhi viti i ri shkelqen bredhi plot merzi plot me xhynahe i ngarkuar me deshprim i zbukuruar ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote