Poezi islame

Feed Subscription

Mos mendo që të harrova

Mos mendo qe te harrova, Qe nuk shkruaj për Ty, Kam dhembje o Baba, Kam shumë lot ne sy! ... Lexo me teper »

Kosovë moj

Poezi për Kosovën nga Iljasa SALIHU ... Lexo me teper »

NUK KA MË KTHIM PRAPA PAS UDHËZIMIT !!!

Kur je vetëm, diku i strukur, në shtëpi apo në punë, dhe zemra të thotë të bësh mëkat, zgjoje arsyen, mendo mirë, thellë, e mos e turp ... Lexo me teper »

Tretsi i Tretsires

Me degjuan kur u fola , por skishte pergjigje, vinin rrezet e djellit nga larg sikur tkishte grindje, mes rrezeve qendronte edhe nje tregim, tretsi i disa gjerave treti trupin tim . ... Lexo me teper »

Pse vallë s’na përpin Toka?

Pse vallë s’na përpin Toka? Pse valle deti me vale s’na rrëmben? Kur mëkatar te vulosur jemi Ku gjendet mëkati na gjen ! Po kush i solli madhështinë jet ... Lexo me teper »

Robria

Oj liri që të kerkuan, Ata që I mundoi roëbria, A veç me gjak është çmimi yt? Që të blejë njerzija . ... Lexo me teper »

Ai vdiq i robëruar dhe u lirua i vdekur!

(Kushtuar gjithë atyre që vuajtën prej kësaj dore të zezë dhe të hekurt dhe tashmë së fundmi Ibrahim Sulejmanit dhe familjes së tij) ... Lexo me teper »

Kur

(Kushtuar kryeministrit Gruevskit që mund të jetë gjithçka, por jo edhe përfaqësues i tërë vendit) ... Lexo me teper »

Vizita e rradhës

Edhe këtë vit me rradhë, Erdha në përëndim, Me të mit me u ç’mallë, Erdha në perëndim ku ... Lexo me teper »

Hafiz Ali Korça

Në tokë kishte burrëri, Rob i Zotit, në Shqypni, Qielli e dha një pishtar, Ndriçon emri ndër shqiptarë ... Lexo me teper »

Poezi Nata e Kadrit

Në suren ‘el-Kadër’ dhe në suren ‘ed-Duhan’ Allahu këtë natë e përmend në Kuran, ... Lexo me teper »

S’ke faj

Lulja e gjallë sot rënkon, Ajo që rravgonte dikur malet, Ajo që ngadhënjeu edhe barërat helmues, Sot atë e gjetëm në shtratin e pikëllimit ... Lexo me teper »

IDE AGIMI

Bëj kështu, nëse ke qëllimin të arrish të plotën lumturi, madhëro Allahun dhe ki për krijesat dhembshuri, pastaj, nëse gjendja e myslimanëve n ... Lexo me teper »

FALËNDERIMET

Me emrin Tënd, O Zot i Madh, Falënderimet - për Ty ! Me dëshirën Tënde, Thithi ajrin Tënd, Pi ujë nga burimet Tua, Ha bukën Tënde ! ... Lexo me teper »

Për dëshminë e shpirtrave

Në kryeherësi Shpirtrat tanë lidhën paktin: kur u tha nëse ishte Zot i tyre e pohuan zëplotë Allahun ... Lexo me teper »

HISTORI NË KOHË

Kishte ardhur në jetë, Me plotë jetë, Një birë shqiptari, Si nga lashtësia...Qumështi i së ëmës, Pastaj qumështorja, E kishin bër ... Lexo me teper »

Lutu për në Siri

Me lotët që t’vërshojnë fytyrës në t’freskëtat plagët që t’djegin bëhu e fortë Siri, qëndro! ... Lexo me teper »

Ramazani dhe Jusufi a.s.

Dymbëdhjetë muaj ka viti, Sa Jakupi djem pati, Jusufin deshi më së shumti, Siç duam ne Ramazanin ... Lexo me teper »

Mursi President

Misir i kanë thënë tanët, Uronin nënat fëmijët për nuse prej misiri, Republikë para se të shpallej ai vend, Sundonin shqiptarët siç ë ... Lexo me teper »

NËNËS SË VDEKUR

NËNË TI SHKOVE N'TJETËR BOTË, E KËTU MË LE MUA, MË SUN TA DËGJOI NGA TI, FJALËN BIJË TË DUA ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote