Poezi islame

Feed Subscription

Në valët e Radios Islame

Dëgjova Radion Islame, ngrita duartë lartë, bëra dua, u mundova të zmbrapsi- gurgullimën e lotëve, por më kot, ... Lexo me teper »

Qaben e Bekuar shpresoj ta vizitoj

Çdo njeri që ka lindur, e di se një ditë do të vie koha, ashtu siç kemi ardhur në këtë botë kaluese, ashtu edhe do shkojmë përgjithmon ... Lexo me teper »

Jeta me mashtrime

Ditët e kësaj dynjaje shumë shpejt po na kalojnë, po ne për Allahun xh.sh., a thua vëllezër e motra, çka jemi duke bërë? a po e kryejmë oblig ... Lexo me teper »

1 Prilli - mos gënje!

Po shkojnë ditët edhe muajt, dhe ja po hyjmë edhe në muajin prill, Por fatkeqësisht edhe këtë ditë, disa njerëz e kuptojnë si festë! ... Lexo me teper »

Mos mashtro

Në kohërat e më hershme, na ishte një njeri, i devotshëm tej mase, merrej me tregti. ... Lexo me teper »

Sad Ibn Muadhi

Pranoi Islamin kur pati plot tridhjetë, më pak hiç, Në të tridhjetë e gjashtat nuk vonoi e vdiq! ... Lexo me teper »

Zë i ngjirur

Fliste për fjalët e shkuara, Dërdëlliste për librat e pashkruara, Pandehte me gjethe të mykura ta mbulonte të zbuluarën, Me rërën e gjurmimeve që ... Lexo me teper »

TY ALL-LLAH

Ditë e natë, Shpirti afshin lëshon, Për Ty - ALL-LLAH ... Lexo me teper »

DËSHMIA-SHEHADETI

La ilahe ilall-llah, fjalë më të ëmbël, fjalë më të dashur, fjalë më të madhe, fjalë më të bukur-se kjo nuk ka. ... Lexo me teper »

SHEMBULLI I NJË VAJZE

Në tempullin e dijes, Së lartë, Një vajzë e qetë, Po i bënte roje, (Vet)vetes dhe rrethit, Në duar mbante, Librin e lëndës, Në trupin e saj, M ... Lexo me teper »

ZBULO LUMTURINË

Hulumto brenda vetes, Për t'a zbuluar lumturinë, Për të zbuluar fshehtësitë e jetës, Për t'a njohur Perëndinë . ... Lexo me teper »

ALL-LLAHU NA MJAFTON

Çdo njeri bartë në vete brengë, Nga ndonjëherë demoralizim, Nga ndonjëherë shpirti mbushur deng, Përplot mllef e pikëllim. ... Lexo me teper »

Salavat për Mustafanë!

Ende nuk erdhi ai çasti i bekuar, Të arrija më të këndellurin mekam, Të shkruaja të bërat nijet vargje poezie, Për jetën dhe personalitetin e nderu ... Lexo me teper »

NËNËS SIME

E kujtë ishte ajo dorë e dëlirë, që më ledhatonte, e kujtë ishte ajo zemër e mirë, që aq shumë më donte. ... Lexo me teper »

SHKRONJAT

Alfabeti ynë i ka, Tridhjetë e gjashtë shkronja, “G” është një nga ato, “Nëse është shkronjë” ! Po e rrite, Afrove para hundës, Të ... Lexo me teper »

A është kjo liri apo anarki

A eshte kjo liri apo anarki, A ka kushe me tregon,une dua ta di. Adoloshenca,kjo faze per rinine shume kritike, Faze me komplekse te jetes se njeriut,kjo faze dinamike, ... Lexo me teper »

Idetë nga na vijnë

Shpesh njeriut i jepet të kujtohet, Tek sodit veten, përreth dhe gjithësinë, A thua idetë që po na vijnë në mendje, Kanë farë burimi, kanë ndonj ... Lexo me teper »

Loti për Zotin

Loti për Zotin është margaritar, I takon vetëm ashikut besimtar! Loti i besimtarit është shumë me vlerë, Nëse derdhet për Zotin vetëm një h ... Lexo me teper »

Nënës së nesërme dhe vajzës së djeshme

Ngjizja jote hijezoi folenë e shpresës, Shpresa jonë mbarështojë edhe hijet e tokës, Toka ime nga thellësia sterrë kishte mugulluar lule të bukura, Lulet t ... Lexo me teper »

Pejgamberit tim

Me ty o i ndritur , zbriti pejgamberia . Me ty o i lumtur , shpëtoi njerëzia . Me ty o bujar , na u shpall Kur’ani. Me ty o Muhamed , na erdhi islami . ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote