Libraria Islame

Feed Subscription

Kultura e të biseduarit

Begatia e të shprehurit ,është prej dhuntive më të mëdha që ia fali Allahu njeriut,dhe e dalloi me këtë nga krijesat e tjera:"Rrahmani-Më shirues ... Lexo me teper »

Botime të reja: Fjalor Arabisht-Shqip, I - II

Këto ditë doli në dritë Fjalori Arabisht-Shqip I-II hartuar nga dr. Isa Memishi, profesor i gjuhës arabe në Degën e Orientalistikës në Fakultetin Filologj ... Lexo me teper »

Krerët fetarë në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare në Vilajetin e Kosovës

Për herë të parë në historiografinë tonë në mënyrë përmbledhëse dhe faktografike prezantohet kontributi i ulemave në Lëvizjen Komb ... Lexo me teper »

Zbritja e disa ajeteve për një shkak

Ndonjëherë për një shkak ose ngjarje janë zbritur disa ajete. Sa për ilustrim do të potencojmë disa raste të tilla: Transmeton Hakimi dhe Tirmidhiu nga Umm ... Lexo me teper »

Sot doli nga shtypi libri: Frymëzim besimi

Sot me date 10 gusht 2011 doli nga shtypi libri im me tregime dhe esse. ... Lexo me teper »

Katër zogjtë dhe Ibrahimi alejhis selam

"Përkujto kur Ibrahimi tha: "Zoti im, më mundëso të shoh se si i ngjallë të vdekurit?" Ai (Zoti) tha: "A nuk je i besueshëm?" Ai (Ibrahimi) ... Lexo me teper »

Doli nga shtypi libri Gjuetia e zemrave

Mendimi perëndimor, i ndërtuar mbi postulatet e renesancës, është mjaftuar me shkencizmin dhe ka ndërtuar një botë që e përgënjeshtron dhe e moh ... Lexo me teper »

Ajo që kaloi, mbaroi ...!!

Të mendosh rreth së kaluarës, të jetosh me të dhe të prezantosh në të, e të dëshprohesh nga të këqijat e saj është çmenduri ... Lexo me teper »

A kanë njohuri të vdekurit për vizitën dhe përshëndetjen e të gjallëve?

Ibn Abdul-Berri na tregon se është vërtetuar që i Dërguari i Allahut (s.a.v.s.) ka thënë: “Sa herë që një musliman kalon pranë varrit të ... Lexo me teper »

Lexo këto rregulla që të largohesh nga mendimet pikëlluese

Shkeputur nga libri "Mos u Trishto" ... Lexo me teper »

Edhe kësaj i thonë ‘jetë’

Jeta është e bukur, thotë një proverb francez. Për disa vërtet është e bukur, por për disa të tjerë jo, madje për disa është shum ... Lexo me teper »

Çka thonë shpezët ditën e Xhuma

Halid ibn Hadashi tregon për atë që ia kishte thënë Xhafer ibn Sule-jmani nga Ebut-Tejjahi: Matrefi si zakonisht kthehej ditën, por kur ishte dita e Xhuma ai kthehej n ... Lexo me teper »

Doli nga shtypi libri - Rruga drejt zgjidhjes - i shkrimtarit Avni Tafili

Njeriu vlerësohet atëherë kur sprovohet. Suksesi i njeriut qëndron tek përballja me krizën. Kur e tejkalon duke e zgjidhur atë. Aq më tepër që pë ... Lexo me teper »

Të njohurit me madhështinë e veprës së imamit Ebu Hanife

Imam Ebu Hanife konsiderohet dijetari i parë, i cili e ka shënuar fikhun dhe e ka sistemuar në kaptina e ne tërësi të mëdha tematike, siç bëhet edhe sot. ... Lexo me teper »

Doli nga shtypi libri: Mbulesa e muslimanes dhe sfidat e saj

“Mos e nënçmoni dhe mos e përbuzni shaminë, sepse duke e përbuzur atë i keni përbuzur nënat, gjyshet dhe paraardhësit tuaj! Mos u bëni paragjyk ... Lexo me teper »

Kur’ani magjepsës

Kur’ani i magjepsi arabët që nga çasti i parë, pa marrë parasysh a ishin ata që All-llahu ua zgjeroi gjokset për Islam apo ata që në zemrat e tyre vuri ... Lexo me teper »

Parathënia e Librit Fetvat e Sharaviut

Falënderojmë Allahun, Zotin e të gjitha botëve. Përshëndesim me selam Pejgamberin besnik, që është dërguar prej Allahut me udhëzimin e fenë e vërtetë dhe që është dërguar mëshirë p ... Lexo me teper »

Dimensioni shpirtëror i xhamisë

Si një kullë e rojës, një burim i përhershëm i integritetit dhe vend i ringjalljes socio-kulturore e fetare, xhamia është institucioni më i vlefshëm q ... Lexo me teper »

Doli nga shtypi libri: Për të nesërmen e ndritur

Botimi më i ri nga Fondacioni i Rinisë Islame në Cyrih ... Lexo me teper »

Promovohet Libri - “Dibra e Madhe dhe një vështrim në Dibrën e Vogël”

Promovohet Libri: “Dibra e Madhe dhe një vështrim në Dibrën e Vogël”, Autor: Prof. Dr. ARIAN KADIU ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote