PSE ËSHTË QUAJTUR E XHUMAJA ME KËTË EMËR?

Fjala “el-xhumu’a ” ka kuptimin e bashkimit. ... Lexo me teper »

SELFI-JA E VETME GJATË JETËS SIME.

E kam bërë këtë selfie me një Burrë i cili e parkoi karrocen e tij nga hekuri te mbushur me copa te hekurit dhe aluminit te cilat gjate tere dites bredhe rrugeve te Barcelones per ti grumbulluar ... Lexo me teper »

MBROJTJA E QIELLIT!

Qielli luan një rol vendimtar në mbrojtjen e tokës. Qielli e mbron tokën nga rrezet vdekjeprurëse të diellit. ... Lexo me teper »

ÇFARË MORALI I LARTË ËSHTË KY?!

Junus ibn Abdul’eala ka qenë prej nxënësve të Imam Shafiut. Një herë ai debatoi me Imam Shafiun për një mesele, në të cilën e kundërshtonte. ... Lexo me teper »

MEKË, PËRFUNDON PROJEKTI PËR RREGULLIMIN E BURIMIT ZEMZEM

Autoritetet e Arabisë Saudite kanë njoftuar se projekti për rregullimin e infrastrukturës të burimit Zemzem në kompleksin e Mesxhidul-haremit në Mekë ka përfunduar. ... Lexo me teper »

FAMILJA ORTODOKSE SERBE NGA BEOGRADI PRANON FENË ISLAME

Çifti bashkëshortor Novakoviq nga Beogradi, bashkë me dy fëmijët e tyre, kanë braktisur fenë ortodokse dhe janë konvertuar në fenë islame. ... Lexo me teper »

NJË HISTORI E VËRTETË ISLAME… “NA ISHTE NJËHERË”

Kur muslimanët udhëhiqnin botën… ... Lexo me teper »

DJE, NË DATËN 19 MARS, KANË FILLUAR TRE MUAJT E MIRË (REXHEP, SHABAN, RAMAZAN)

Koha dhe vendi, të gjithë vlerën dhe shenjtërinë e tyre e marrin sepse ashtu dëshiron Allahu. Kjo dëshirë hyjnore përfshin mijëra urtësi për krijesat. Veçanërisht, ato ngjarje që ndodhi ... Lexo me teper »

MULLA MUSTAFË FAZLIU VIDISHIQI (1880-1968)

Mulla Mustafë Fazliu Vidishiqi (1880-1968), një hoxhë si ky, trim, dijetar dhe atdhetar! ... Lexo me teper »

DISA DUA TË BUKURA NGA KUR’ANI I MADHËRISHËM

“Zoti ynë na jep të mira në këtë jetë, të mira edhe në botën tjetër dhe na ruaj prej dënimit me zjarr”! (El-Bekare, 201.) ... Lexo me teper »

KUR BALLI PREK TOKËN, SHIKO ÇFARË MREKULLIE ËSHTË SEXHDEJA

Kur balli prek tokën – Lexo çfarë mrekullie është Sexhdeja! ... Lexo me teper »

A DO TË PËRFUNDOJË XHEHENEMI DHE BANORËT E TIJ?

Përgjigje: Alejkumselam. Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin tonë Muhamedin (salallahu alejhiveselem), mbi familjen e tij të pastër, ... Lexo me teper »

XHAMIA MË E MADHË NË MAQEDONI PLANIFIKOHET TË HAPET MË 2020!

Xhamia e Tophanës, më e madhja në Maqedoni, e cila është duke e ndërtuar nga ana e Fondacionit Turk të Çështjeve Fetare (TDV), pritet të hapet në vitin 2020. ... Lexo me teper »

HADITH QË IA VLEN TA DISH!

Nga Ebu Abdullah En-Nu’man ibën Beshir radijAllahu anhuma përcillet të ketë thënë: E kam dëgjuar të Dërguarin e Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem duke thënë: ... Lexo me teper »

NDIKIMI I FJALËS ALLAHU EKBER TEK MUSLIMANËT

Pyetje:”Si ka qenë fjala “Allahu Ekber” moto e myslimanëve të pare dhe a ka vazhduar të influencojë tek myslimanët ashtu siç ka influencuar tek të parët?” ... Lexo me teper »

SI REAGONTE PROFETI MUHAMED NDAJ KRITIKAVE?

Kritika pranohet me vështirësi edhe nga njeriu më modest, veçanërisht kur bëhet pa takt dhe padrejtësisht. Ashtu si thika, kritika shpeshherë shkakton plagë të thella dhe ndan edhe miqtë m ... Lexo me teper »

ALLAHU EKBER: 7 VJEÇARJA NGA ANGLIA MËSON KURANIN PËRMENDËSH

Maria nga Lutoni i Anglisë ka përfunduar memorizimin komplet të Kuranit. ... Lexo me teper »

NJERIU QË FOLI ME MELEKUN!

Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: ... Lexo me teper »

MËSONI KUR ËSHTË DITA E PARË E RAMAZANIT!

Të gjithë besimtarët myslimanë, që janë më shumë se 1 miliardë në të gjithë botën pas disa muajsh do ta kenë një obligim detyrues që duhet ta kryejnë. ... Lexo me teper »

EJA NË ISLAM, JETO LART!

Kjo rrugë është e hapur vetëm për ata që DUAN! Jashtë këtij kushti, ajo mbetet thjeshtë një copë toke, dritën e së cilës s’mund ta dëshmojnë dot të verbërit, që kanë humbur shije ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote