PËR TË GJITHË BESIMTARËT MYSLIMANË, JA KUR FILLON MUAJI I RAMAZANIT KËTË VIT, MËSONI 8 KURIOZITETE

Këtë vit Muaji i shenjtë i Ramazanit do të fillojë me 16 Maj. ... Lexo me teper »

PASTRONI ZEMRAT PËR NJËRI-TJETRIN, PO VJEN RAMAZANI!

Enes ibni Malik (r.a) tregon: “Po rrinim me të dërguarin e All-llahut (a.s), kur tha: “Tani do të shfaqet para jush një burrë prej banorëve të xhennetit!” Kur, u shfaq një burrë prej en ... Lexo me teper »

XHAMIA SHQIPTARE NË BERNË VIZITOHET NGA ZONJA E PARË GJERMANE DHE AJO ZVICERANE!

Dita e sotme është mjaft e vecantë për xhaminë tonë në Bernë.Kjo për faktin se zonja e parë gjermane, Frau Elke Budenbener dhe ajo zvicrane, Frau Muriel Zeendeer Berset vizituan së bashku i ... Lexo me teper »

TË IMITOSH PROFETIN A.S. PA E KUPTUAR ATË, PËR TË ARRITUR SUKSES NË DYNJA

Çdo mysliman përpiqet ta imitojë Profetin Muhamed a.s. në jetën e tij. Për çështjet e adhurimit dhe të moralit normalisht duhet imituar ai. Por ka disa aspekte të tij të cilat ne përpiqemi ... Lexo me teper »

KURANI I KA 320.015 SHKRONJA (NJË SHKRONJË E LEXUAR KA 10 SHPËRBLIME)

Ebu Umame tregon se Muhamedi alejhi salatu ve selam na ka nxitur në mësimin e Kuranit, pastaj na ka folur për vlerat e tij e ka thënë: ... Lexo me teper »

BESIMTARËT NUK DO TA LËNË NJËRI-TJETRIN NË BALTË!

Falënderimet e panumërta i takojnë Allahut të Madhërishëm, i Cili na ka nderuar me Islamin dhe Imanin dhe i Cili nga mëshira e Tij na ka bërë vëllezër. Salavatet dhe bekimet qofshin për Pe ... Lexo me teper »

NXËNËS TË GJIMNAZIT TË WETZIKONIT VIZITOJNË XHAMINË E WETZIKONIT

Më 16.4.2018, xhamia e Wetzikonit u vizitua nga nxënësit e shkollës kantonale të Wetzikonit. ... Lexo me teper »

BASHKËSIA ISLAME E ZVICRËS ORGANZION ZGJEDHJET E REJA

Ditën e djeshme në Bernë të Zvicrës u mblodh kuvendi i perfaqësuesve të xhamive në Bashkësinë Islame shqiptare në Zvicër (BISHZ). ... Lexo me teper »

URIMI I DR. MUSTAFA BAJRAMIT DREJTUAR BESIMTARËVE MYSLIMANË PËR NATËN E ISRASË DHE MI’RAXHIT

DY FJALË NË SHENJË URIMI PËR NATËN E ISRASË DHE MI’RAXHIT! ... Lexo me teper »

MËSONI KUR ËSHTË DITA E PARË E RAMAZANIT

Të gjithë besimtarët myslimanë, që janë më shumë se 1 miliardë në të gjithë botën pas disa muajsh do ta kenë një obligim detyrues që duhet ta kryejnë. ... Lexo me teper »

TURQI, NË MUZE EKSPOZOHET KUR’AN-I TETËSHEKULLOR I SHKRUAR ME DORË

Në Muzeun e provincës Tokat të Turqisë ka tërhequr vëmendje një Kur’an tetëshekullor i shkruar me dorë. ... Lexo me teper »

“… SADO QË TI JE NË MESIN E TYRE!” NGA: MUHAMED SYTARI

Interesante shumë asht lidhja që muslimanët kanë me fenë, me vlerat e saj, me ajetet e Kur’anit dhe porositë e të Dërguarit, përtej keqleximit dhe keqinterpretimit që i është bërë dhe ... Lexo me teper »

7 VEPRAT QË KA URDHËRUAR PROFETI MUHAMED ALEJHI SELAM

Transmetohet nga Bera Ibn Azib,- Allahu qoftë i kënaqur me të!,- se ka thënë: ... Lexo me teper »

JE I DËSHPËRUAR? LUTJU ALLAHUT ME KËTË LUTJE!

Je i dëshpëruar? Lutju Allahut me këtë lutje! ... Lexo me teper »

MJERË AI, I CILI GËNJEN QË TË TJERËT TË QESHIN!

Behz ibn Hakimi përcjell nga babai i tij e nga gjyshi i tij të ketë thënë: i dërguari i Allahut, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të: “Mjerë për atë i cili flet dhe gënjen, që të b ... Lexo me teper »

MBAJTJA E DREJTËSISË MIDIS FËMIJËVE!

Transmetohet nga Nuaman bin Beshiri -Allahu qoftë i kënaqur prej të dyve-, se ka thënë: ... Lexo me teper »

HADITH MADHËSHTOR, QË TA MBUSH ZEMRËN PLOT DASHURI PËR ALLAHUN!

Hadith madheshtor qe te mbush zemren plot dashuri per Allahun ... Lexo me teper »

SA XHAMI DHE SA MUSLIMANË KA NË ITALI?

Statistikat e Fondacionit ISMU tregojnë se besimtarëtmuslimannë Itali janëpakmëshumë se 1.4 milion. Rajoninëtëcilinjetojnëmëshumëmuslimanështë Lombardia, kujetojnë 368.000(26% e musliman ... Lexo me teper »

BIBLIOTEKAT, MARGARITARË TË EPOKËS QYTETËRUESE ISLAME

Bibliotekat e kohës së epokës së artë islame nuk janë hasur në ndonjë qytetërim apo kulturë tjetër. ... Lexo me teper »

MESAZHET E FUQISHME TË KURANIT DO JU NDRYSHOJNË JETËN

“Kështu që mos e humb zemrën tënde. Mos bjer në dëshpërim. Ti do të jesh në krye, nëse je i vërtetë në besim”. Kurani 3:139. ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote