SHËRBËTORI I DY XHAMIVE TË SHENJTA MBËRRIN NË MEKË PËR TË QËNDRUAR DHJETË DITËT E FUNDIT TË RAMAZANIT NË AFËRSI TË XHAMISË SË MADHE!

Shërbëtori i dy xhamive të shenjta Mbreti Selman bin Abdulaziz Al Saud mbërriti në Mekke këtë mbrëmje për të qëndruar dhjetë ditët e fundit të muajit të bekuar të Ramazanit në afërsi ... Lexo me teper »

A PRISHET AGJËRIMI NËSE JAPIM GJAK?

Pyetje: Selam alejkum hoxhë i nderuar! Kam një pyetje, a prishet agjërimi nëse japim gjak? ... Lexo me teper »

150 IFTARE ÇDO DITË FALAS PËR STUDENTËT

Fillimisht me menzën studentore ku u jepnin vakte me ushqim falas për studentët, tani me “Sofrën e Ramazanit”kjo shoqatë ka treguar se nuk nguron t’ju dal në ndihmë të rinjëve që kanë ... Lexo me teper »

ZGJUARSIA E ALIUT R.A.

Një grup çifutësh kishin dashur të provokojnë Aliun r.a.. Andaj në një moment kur Aliu ishte bërë gati që njerëzve t’ua falë namazin, çifuri deshi ta pyes Aliun r.a. me një pyetje të ... Lexo me teper »

KUR URIA GJATË RAMAZANIT NUK KA VLERË!

Uria mund të shpalosë më të keqen tonë. Në një nga skenat e mrekullueshme të veprës “Si të duash!” të Shekspirit, Orlando, i uritur dhe i dëshpëruar ndeshet në pyll me Dukën Senior ... Lexo me teper »

SHPIRTI I AGJËRIMIT NË ISLAM!

Në arabisht me agjërim kuptojmë të përmbajturit nga diçka. Sipas dijetarëve myslimanë, agjërimi është të përmbajturit nga ushqimi pija dhe marrëdhëniet intime që nga agimi deri në pe ... Lexo me teper »

KUSH MBRON NDERIN E MUSLIMANIT!

Ebu Derdaja, Allahu qogtë i kënaqur prej tij, përcjell se i dërguari, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, ka thënë: “Ai i cili mbron nderin e vëllait të tij, Allahu do ta mbrojë fyty ... Lexo me teper »

GRUAJA NDËRTON XHAMI PAS KURSIMIT TË PAGËS SË BURRIT PËR 30 VJET

Një grua ka ndërtuar një xhami pas tridhjetë viteve të kursimit të pagës së pensionit të bashkëshortit të saj të ndjerë. ... Lexo me teper »

XHAMIA E MADHE E BURSËS RUAN MADHËSHTINË EDHE PËRKUNDËR VITEVE

Xhamia e Madhe e Bursës (Ulu Cami), e ndërtuar me urdhër të Sulltan Bajazitit të Parë mes viteve 1396-1399, e cila ka vlerë si faltore e rëndësishme te besimtarët muslimanë, vazhdon të sfi ... Lexo me teper »

RAMAZANI NËN HIJEN E ALHAMBRËS

Ezanet e thirrura drejt Pallatit të Alhambrës nga minarja e xhamisë së parë të ndërtuar pas shekujve në Granada, toka e fundit islame në Spanjë, thuajse shndërrohen në jehonën e ditëve d ... Lexo me teper »

DËNIMI I ATYRE QË NUK AGJËROJNË RAMAZANIN PA ARSYE

I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: ... Lexo me teper »

JEMI NË 10-TË DITËT E MAGFIRLETIT (FALJES SË MËKATEVE)

Në kohën e Musait a.s. ndodhi një thatësirë e jashtëzakonshme, bimët u thanë dhe kafshët filluan të ngordhin prej etjes së madhe. Atëherë, panë-ç’panë, njerëzit shkuan te Musai a.s. ... Lexo me teper »

KUR BALLI PREK TOKËN – LEXO ÇFARË MREKULLIE ËSHTË SEXHDEJA…

Kur balli prek tokën – Lexo çfarë mrekullie është Sexhdeja… ... Lexo me teper »

AGJËRIMI SI PRAKTIKË SPIRITUALE PERSONALE

Në mesin e majit ka nisur Ramazani, muaji i shenjtë i fesë islamike në të cilin, nga agimi deri në muzg, nuk konsumohen as ushqim dhe as ujë. ... Lexo me teper »

EKREM SIMNICA VËLLËZËRVE MULSIMANË NË DIASPORË, URIME RAMAZANIN!

Me rastin e fillimit të muajit të madhëruar të Ramazanit Drejtoria për Diasporë në Bashkësinë Islame të Kosovës ka uruar të gjithë bashkëatdhetarët muslimanë në diasporë. ... Lexo me teper »

MUAJI I RAMAZANIT, FONDACIONI I RINISI ISLAME TË ZVICRËS URON BESIMTARËT MUSLIMANË

Me rastin e fillimit të Muajit të Madhëruar të Ramazanit, Fondacioni i Rinise Islame të Zvicrës nepermjet kryetarit të saj z. Lulzim Lecaj uron mbarë myslimanët shqiptarë agjërim të lehtë ... Lexo me teper »

BIK URON FEHIM ABAZIN PËR ZGJIDHJEN NË KRYE TË BISHZ

Me anë të një telegrami urimi, Bashkësia Islame e Kosovës dhe kryetari i saj Myftiu Naim ef Tërnava ka uruar Fehim Abazin për zgjidhjen në krye të Bashkësisë Islame Shqiptare në Zvicër, n ... Lexo me teper »

DIKUR AGJËRONIN FSHEHTAS, PO SOT…? NGA: MUHAMED SYTARI

Nana… Asnjëherë nuk jam ulur të shkruaj për Nanën, edhe pse kujtimet e saj në memorien time janë të rezervuara, mbajnë erën e një kohe ndryshe nga koha e jonë, me njerëz ndryshe nga nje ... Lexo me teper »

RRËNJËT E MËKATEVE JANË TRE!

RRËNJËT E MËKATEVE JANË TRE! ... Lexo me teper »

DIJETARI DUHET TË KETË PËR QËLLIM NË MËSIMIN E NJERËZVE KËTO ÇËSHTJE!

Dijetari duhet të ketë për qëllim në mësimin e njerëzve këto çështje: ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote