DEMOLOHET XHAMIA E FSHATIT LLUGAXHI, ENDE S’KA TË DYSHUAR PËR KËTË VEPËR

Xhamia një shekullore e fshatit Llugaxhi të Lipjanit, ka qenë cak i një sulmi në mbrëmjen mes të premtes dhe të shtunës. ... Lexo me teper »

EMIRI NDERON NXËNËSIN, I CILI KA MËSUAR PËRMENDËSH KURANIN

Emiri i Zazzaut, Alhaxhi Shehu Idris, ka dhënë një çmim të shkëlqyeshëm për një nxënës, Muhamed Shemsudin, i cili e zuri përmendësh Kur’anin në moshën tre vjeçare. ... Lexo me teper »

KUSH E THOTË KËTË TRI HERË NË MËNGJES DHE NË MBRËMJE NUK I BËHET DËM ASGJË…?

E’udhu bi kelimetil-lahit-tammati min sherri ma halaka. (Kërkojë mbrojtje me fjalët e përsosura të Allahut nga sherri (e keqja) që ka krijuar). ... Lexo me teper »

NJË BURRË, VODHI NJË TUFË DELESH, POR U DIKTUA DHE U KAP (TREGIM MOTIVUES)

Një burrë, vodhi një tufë delesh, por u diktua dhe u kap. ... Lexo me teper »

LUTJE E SHKURTËR POR E FUQISHME

Abasi, Allahu qoftë i kënaqur me të, Xhaxhai i Pejgamberit ﷺ, erdhi te Pejgamberi ﷺ dhe i tha: ... Lexo me teper »

DUAJA E UDHËTIMIT

All-llahu ekber, All-llahu ekber, All-llahu ekber! Subhanel-ledhi sehare lena hadha ve ma kunna lehu mukrinín ve inná ilá Rabbina le munkalibún. ... Lexo me teper »

MËSOJENI SUREN QË JU NDIHMON TË MOS E NDJENI VARFËRINË

Mësojeni Suren Që Ju Ndihmon Të Mos E Ndjeni Varfërinë ... Lexo me teper »

SI TË BËSH DUA DHE TË MOS KTHEHET MBRAPSHT?

Nëse dua’ja shoqërohet me praninë e zemrës, me përqendrimin e saj për të realizuar kërkesën si dhe nëse kjo dua’ bëhet në kohët e përshtatshme, atëherë ajo nuk kthehet asnjëherë ... Lexo me teper »

LUTJE NË RAST BRENGOSJE!

Lutje në rast brengosje O Zoti im, unë jam robi Yt e biri i robit Tënd dhe i robëreshës Sate, balli im është në dorën Tënde. Dispozitat Tuaja mbi mua i pranoj, i drejtë është gjykimi Yt m ... Lexo me teper »

DASHURIA DHE RESPEKTI PËR PROFETIN MUHAMMED (PAQJA QOFTË MBI TË!)

Ndryshimi në raport me Allahun nuk mund të merr kuptim pa mos ndryshuar edhe në raport me të Dërguarin e Tij, Profetin Muhammed [Paqja qoftë mbi të!]. ... Lexo me teper »

NËNË, MUHAMEDI A.S. THOTË TË VËRTETËN!

Nënë, Muhamedi a.s. thotë të vërtetën! Keshtu do t’i thoshte Jasiri, njeri nga shoket e Pejgamberit a.s., nënës se tij. -Po biri im, – do t’i thoshte e ëma, kur depertoi drita e Kuranit ... Lexo me teper »

DUAJENI BASHKËSHORTEN TUAJ SIPAS SHEMBULLIT PROFETIK

Në islam, marrëdhënia mes burrit dhe gruas është një lidhje e fortë që ushqehet me mirësjellje, dashuri dhe intimitet. Është shumë domethënës fakti që Allahu i Plotfuqishëm e përmend ... Lexo me teper »

MUSLIMANËT NË RAJON FALIN NAMAZIN E FITËR E BAJRAMIT

Ata janë mbledhur së bashku në xhamitë në Shkup, Tiranë dhe Prishtinë për të falur namazin e Fitër e Bajramit, ku merrnin pjesë edhe klerikët muslimanë, por edhe personalitete të fushave ... Lexo me teper »

IFTARI MË I MADH NË AMBIENT TË HAPUR NË AUSTRI: EZANI U DËGJUA NË RRUGËT E VJENËS!.

Për të dytin vit radhazi, kryesia e xhematit së bashku meaktivistë Musliman së bashku me aktivistë shembullorë të xhematit “Bosnja” në Vjenë, në afërsi të xhamisë në rrethin e 16-t ... Lexo me teper »

XHAMIA 13 SHEKULLORE E KINËS!

E vendosur në Rrugën e Mëndafshit, xhamia në Shian ka shërbyer për myslimanët për 13 shekuj. ... Lexo me teper »

KIRGISTAN, XHAMIA E NDËRTUAR PA ASNJË GOZHDË QËNDRON NË KËMBË PREJ NJË SHEKULLI

E vetmja xhami “pa gozhdë” e vendit, e ndërtuar në fillim të shekullit të 20-të në Karakol, qyteti më i madh në zonën Issyk Göl, në pjesën veriore të Kirgistanit, vazhdon të qëndro ... Lexo me teper »

NISMA KOMUNITARE: IFTARI I HAPUR TËRHEQ ME QINDRA NJERËZ NË BRITANI

Që nga konceptimi, Iftari i Hapur ka mikpritur 50 mijë miq në shtatë universitete në katër kontinente. ... Lexo me teper »

DY KËSHILLA SI TË QËNDRONI TË SHËNDETSHËM GJATË RAMAZANIT!

Muaji i Ramazanit për besimtarët myslimanë është thuajse në fund.Më poshtë dy këshilla si të qëndroni të shëndetshëm gjatë kësaj kohe. ... Lexo me teper »

“RRUGA E MUSLIMANËVE” ADRESA E SHIJEVE TË RAMAZANIT NË KINË

Muslimanët në qytetin Sian (Xian) të Kinës muajin e Ramazanit e presin në një atmosferë festive. “Rruga e muslimanëve Hui” apo siç njihet ndryshe “Muslim Street” (Huimin) është adre ... Lexo me teper »

KUR UMETI (MUSLIMAN) FILLON T’I PUNOJË PESË GJËRA DO TA MERITOJË SHKATËRRIMIN!

Enesi (r.a.) transmeton se Pejgamberi (savs) ka thënë: ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote