MËSOJENI SUREN QË JU NDIHMON TË MOS E NDJENI VARFËRINË

Mësojeni Suren Që Ju Ndihmon Të Mos E Ndjeni Varfërinë ... Lexo me teper »

SI TË BËSH DUA DHE TË MOS KTHEHET MBRAPSHT?

Nëse dua’ja shoqërohet me praninë e zemrës, me përqendrimin e saj për të realizuar kërkesën si dhe nëse kjo dua’ bëhet në kohët e përshtatshme, atëherë ajo nuk kthehet asnjëherë ... Lexo me teper »

LUTJE NË RAST BRENGOSJE!

Lutje në rast brengosje O Zoti im, unë jam robi Yt e biri i robit Tënd dhe i robëreshës Sate, balli im është në dorën Tënde. Dispozitat Tuaja mbi mua i pranoj, i drejtë është gjykimi Yt m ... Lexo me teper »

DASHURIA DHE RESPEKTI PËR PROFETIN MUHAMMED (PAQJA QOFTË MBI TË!)

Ndryshimi në raport me Allahun nuk mund të merr kuptim pa mos ndryshuar edhe në raport me të Dërguarin e Tij, Profetin Muhammed [Paqja qoftë mbi të!]. ... Lexo me teper »

NËNË, MUHAMEDI A.S. THOTË TË VËRTETËN!

Nënë, Muhamedi a.s. thotë të vërtetën! Keshtu do t’i thoshte Jasiri, njeri nga shoket e Pejgamberit a.s., nënës se tij. -Po biri im, – do t’i thoshte e ëma, kur depertoi drita e Kuranit ... Lexo me teper »

DUAJENI BASHKËSHORTEN TUAJ SIPAS SHEMBULLIT PROFETIK

Në islam, marrëdhënia mes burrit dhe gruas është një lidhje e fortë që ushqehet me mirësjellje, dashuri dhe intimitet. Është shumë domethënës fakti që Allahu i Plotfuqishëm e përmend ... Lexo me teper »

MUSLIMANËT NË RAJON FALIN NAMAZIN E FITËR E BAJRAMIT

Ata janë mbledhur së bashku në xhamitë në Shkup, Tiranë dhe Prishtinë për të falur namazin e Fitër e Bajramit, ku merrnin pjesë edhe klerikët muslimanë, por edhe personalitete të fushave ... Lexo me teper »

IFTARI MË I MADH NË AMBIENT TË HAPUR NË AUSTRI: EZANI U DËGJUA NË RRUGËT E VJENËS!.

Për të dytin vit radhazi, kryesia e xhematit së bashku meaktivistë Musliman së bashku me aktivistë shembullorë të xhematit “Bosnja” në Vjenë, në afërsi të xhamisë në rrethin e 16-t ... Lexo me teper »

XHAMIA 13 SHEKULLORE E KINËS!

E vendosur në Rrugën e Mëndafshit, xhamia në Shian ka shërbyer për myslimanët për 13 shekuj. ... Lexo me teper »

KIRGISTAN, XHAMIA E NDËRTUAR PA ASNJË GOZHDË QËNDRON NË KËMBË PREJ NJË SHEKULLI

E vetmja xhami “pa gozhdë” e vendit, e ndërtuar në fillim të shekullit të 20-të në Karakol, qyteti më i madh në zonën Issyk Göl, në pjesën veriore të Kirgistanit, vazhdon të qëndro ... Lexo me teper »

NISMA KOMUNITARE: IFTARI I HAPUR TËRHEQ ME QINDRA NJERËZ NË BRITANI

Që nga konceptimi, Iftari i Hapur ka mikpritur 50 mijë miq në shtatë universitete në katër kontinente. ... Lexo me teper »

DY KËSHILLA SI TË QËNDRONI TË SHËNDETSHËM GJATË RAMAZANIT!

Muaji i Ramazanit për besimtarët myslimanë është thuajse në fund.Më poshtë dy këshilla si të qëndroni të shëndetshëm gjatë kësaj kohe. ... Lexo me teper »

“RRUGA E MUSLIMANËVE” ADRESA E SHIJEVE TË RAMAZANIT NË KINË

Muslimanët në qytetin Sian (Xian) të Kinës muajin e Ramazanit e presin në një atmosferë festive. “Rruga e muslimanëve Hui” apo siç njihet ndryshe “Muslim Street” (Huimin) është adre ... Lexo me teper »

KUR UMETI (MUSLIMAN) FILLON T’I PUNOJË PESË GJËRA DO TA MERITOJË SHKATËRRIMIN!

Enesi (r.a.) transmeton se Pejgamberi (savs) ka thënë: ... Lexo me teper »

SHËRBËTORI I DY XHAMIVE TË SHENJTA MBËRRIN NË MEKË PËR TË QËNDRUAR DHJETË DITËT E FUNDIT TË RAMAZANIT NË AFËRSI TË XHAMISË SË MADHE!

Shërbëtori i dy xhamive të shenjta Mbreti Selman bin Abdulaziz Al Saud mbërriti në Mekke këtë mbrëmje për të qëndruar dhjetë ditët e fundit të muajit të bekuar të Ramazanit në afërsi ... Lexo me teper »

A PRISHET AGJËRIMI NËSE JAPIM GJAK?

Pyetje: Selam alejkum hoxhë i nderuar! Kam një pyetje, a prishet agjërimi nëse japim gjak? ... Lexo me teper »

150 IFTARE ÇDO DITË FALAS PËR STUDENTËT

Fillimisht me menzën studentore ku u jepnin vakte me ushqim falas për studentët, tani me “Sofrën e Ramazanit”kjo shoqatë ka treguar se nuk nguron t’ju dal në ndihmë të rinjëve që kanë ... Lexo me teper »

ZGJUARSIA E ALIUT R.A.

Një grup çifutësh kishin dashur të provokojnë Aliun r.a.. Andaj në një moment kur Aliu ishte bërë gati që njerëzve t’ua falë namazin, çifuri deshi ta pyes Aliun r.a. me një pyetje të ... Lexo me teper »

KUR URIA GJATË RAMAZANIT NUK KA VLERË!

Uria mund të shpalosë më të keqen tonë. Në një nga skenat e mrekullueshme të veprës “Si të duash!” të Shekspirit, Orlando, i uritur dhe i dëshpëruar ndeshet në pyll me Dukën Senior ... Lexo me teper »

SHPIRTI I AGJËRIMIT NË ISLAM!

Në arabisht me agjërim kuptojmë të përmbajturit nga diçka. Sipas dijetarëve myslimanë, agjërimi është të përmbajturit nga ushqimi pija dhe marrëdhëniet intime që nga agimi deri në pe ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote