Histori Islame

Feed Subscription

Si e kujtoi Allahun një adoleshente

Siç veprojnë shumë njerëz, unë iu ktheva Allahut dhe Islamit gjatë momenteve të vështira të jetës sime. Është një fakt i tmerrsh ... Lexo me teper »

Sheila Musaji: Zë aktiv në komunitetin islam

Sheila Musaji, nga St. Louis, Missouri, e ka pranuar Islamin mbi 30 vjet më parë. Ajo është themeluesja dhe botuesja e gazetës tremujore The American Muslim (1989-1995), Musli ... Lexo me teper »

Përse evropianët po pranojnë Islamin??

Mary Fallot është një e konvertuar e re në Islam. Ajo e pranoi Islamin tre vjet më parë, pasi i kishte bërë vetes shumë pyetje shpirtërore të cil ... Lexo me teper »

SI E PRANOVA ISLAMIN

Unë çdoherë e kam besuar Zotin prej që e mbajë në kujtesë të kaluarën. Nëna ime ka qënë katolike, besimtare e fortë. Kështuq ... Lexo me teper »

Shejh Bin Bazi për Kosovën gjatë luftës

Dijetari i ndjerë i botës Islame, Shejh Bin Bazi i cili ka qenë një nga dijetarët më eminent në fillim shekullin e XXI ka qenë një ndër përkrah ... Lexo me teper »

Muslimanët e parë në Angli: shumë më të hershëm nga sa mund të imagjinohet

Anglia elizabetiane e shekullit të gjashtëmbëdhjetë ka pasur gjithnjë një vend special në të kuptuarit që kombi anglez i bën vetes. ... Lexo me teper »

Kur feja mësohej në shkollë…

Me Shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë dhe me themelimin e shtetit të pavarur shqiptar, çështjes së zhvillimit të arsimit iu kushtua rënd ... Lexo me teper »

Zoti të hedh me njërën dorë e të pret me tjetrën

Varfëria e tejskajshme, lufta me vdekjen për shkak të një sëmundjeje të rrezikshme, humbja e bashkëshortit dhe pesë fëmijëve, vuajtjet pa mbarim, bete ... Lexo me teper »

Djaloshi i verbër falemderoi Allahun për dhurimin e shikimit!!!

Një djalosh i verbër ishte ulur në shkallët e një ndërtese me kapelë në dorë, ndërsa afër tij mbante një letër ku shkruante: “Un ... Lexo me teper »

Kur Elbasani kishte për kryetar bashkie një hoxhë…

Në vitin 1928 do të zhvilloheshin zgjedhjet për kryebashkiak në Elbasan, ku dy kandidatët kundërshtarët të fortë ishin hafiz Musa Ali Basha për Partin ... Lexo me teper »

A e dini se kanë tentuar tia vjedhin trupin në varr Profetit Muhamed?!

Historia shënoi disa tentime për ta sulmuar varrin e Pejgamberit a.s. Prej këtyre tentimeve, veçojmë tentimin për ta vjedhur trupin e Pejgamberit a.s., ne vitin 557 h. ... Lexo me teper »

500 vjet ibadet

Shumë kohë më parë jetonte një njeri që bënte shumë ibadet. Ky jetonte në një ishull dhe i kishte bërë ibadet Allahut për 500 vjet me r ... Lexo me teper »

Se shpejti hapet Qendra e Oksfordit per Studime Islame

Së shpejti do të hapet Qendra e Oksfordit për Studime Islame. Sipas raportimeve të mediave britanike, kjo qendër do të hapet në muajin janar të vitit 2016, pas ... Lexo me teper »

Pse çezmat në gjuhën arabe i quajnë edhe “hanefije”

Njëri nga emërtimet e çezmës në gjuhën arabe është edhe hanefije. Ky emërtim më së shumti mund të dëgjohet në Egjipt dhe Siri. ... Lexo me teper »

Ndikimi i agjërimit në gjendjen psikologjike të njeriut

“Allahu nuk ka nevojë për urinë dhe etjen e atij personi që nuk largohet nga gënjeshtrat dhe të vepruarit me to gjatë kohës që është agjër ... Lexo me teper »

Dobitë e agjërimit për individin

Kurse Dr. Rowy thotë kështu rreth kësaj çështjeje: “Agjërimi e rrit rezistencën e trupit ndaj sëmundjeve. Këtë të vërtetë mjek ... Lexo me teper »

Maqedoni, Rexhepi: Agjërimi; Pranverë Shpirti

“O ju që besuat, agjërimi ju është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devo ... Lexo me teper »

Shqipëri, Ramazan 2015, KMSH shtron iftarin e parë.

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka shtruar mbrëmë iftarin e parë të Ramazanit, ku morën pjesë Presidenti i Republikës, SHTZ. Bujar Nishani, Ministri i Mir ... Lexo me teper »

Austri, Ministrja Bajrami mori pjesë në konferencën e Vjenës

Ministrja Bajrami ka falënderuar organizatorët për kontributin e tyre të madh në zhvillimin Ballkanik dhe në veçanti për mbështetjen e tyre në Kosov ... Lexo me teper »

Maqedoni, Hilal ndihmon 10 mijë familje

Në ditën e parë të muajit të shenjtë të Ramazanit, Organizata Humanitare Hilal vazhdoi me karavanin humanitar duke organizuari shpërndarjen e ndihmave në p ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote