Histori Islame

Feed Subscription

1001 zbulimet Myslimane – A i dini këto?

“1001 zbulimet” është një ekspozitë që tregon kontributin e Myslimanëve në botë për mjekësinë moderne, matematikën, fizikën, gjeogr ... Lexo me teper »

Vlera e duasë

Lutja-Duaja është të kërkuarit e robit mirësi dhe ndihmë nga krijuesi i tij Allahu xh.sh. me një përulësi dashuri dhe madhëri duke i shprehur paaft ... Lexo me teper »

Arsyeja e gëzimit ditën e Bajramit

Dita e Bajramit është një moment gëzimi për gjithë besimtarët. Ajo pason kryerjen e ritualeve të rëndësishme që janë prej shtyllave të ... Lexo me teper »

Buzëqeshja e madhe e fetusit 42 ditësh

Foto e vërtetë nga një fetus i cili ka përfunduar 6 javë (42 ditë), kur i hapen sytë dhe veshët dhe sapo fillon të merr pamjen e një qenie njerëz ... Lexo me teper »

Dëshiroj ta ndryshoj botën!

Transmetohet se një i ri rreth të njëzetave vendosi me bindje që ta ndërroj dynjallëkun dhe gjeneratën njerëzve të asaj kohe. Plotë energji dhe vrull ... Lexo me teper »

Adhuroje Allahun, jo njerëzit!

Është pjesë e natyrës sonë si qenie njerëzore të lidhemi për ato që i duam. Nga udhëheqësit, familjarët apo shokët; dhe është ... Lexo me teper »

Rini, ju nuk keni kohë të lirë!

Rini, ju nuk keni diçka që quhet “kohë e lirë”. Nuk keni… Ju jeni pjesë e ummetit. Çdo pjesëtarë i ummetit, në veçanti ju të rinjt ... Lexo me teper »

Ramazani, ky muaj me ndikime shumëdimensionale!

Ramazani është muaj i cili edhe po të mundohemi të gjejmë fjalë nga më të çmuarat dhe më të lavdishmet përsëri nuk do të mund t ... Lexo me teper »

Marangozi!

Një marangoz me shumë eksperiencë ishte plakur dhe ishte gati të dal në pension. Ai i tregoi punëdhënësit rreth planeve të tij për të lënien ... Lexo me teper »

Pesë përfitimet psikologjike të agjërimit

Ramazani është muaji i rritjes shpirtërore, mirëpo ky muaj paraqet edhe rritjen mentale dhe emotive. Në vijim gjenden pesë përfitimet e agjërimit. ... Lexo me teper »

Njeriu që pretendon se vera duhet të jetë hallall

Erdhi një njeri tek dijetari Ijas Ibën Mu’avijeh (një gjyqtar i mirënjohur Musliman që jetoi në vitin e dytë hixhrij në Basra, i cili njihej për posedimi ... Lexo me teper »

INKUIZICIONI LAIK ANATEMON ÇUNA TË KOMBËTARES

Është për t’u çuditur që autorët e broçkullave të këtilla, si mundohen që veprimet e disa futbollistëve të kombëtares, apo disa f ... Lexo me teper »

Profeti Muhammed a.s. ishte i moderuar

Në ditët e para të predikimit të mësimeve të pranuara hyjnore, profeti Muhammed paqja qoftë mbi të do akuzohej mes tjerash se po sillte ide moderne te shoq ... Lexo me teper »

Tre vepra, shpërblimin e të cilave e di vetëm Allahu i Madhërishëm

Në shumë ajete kur’anore dhe hadithe të Dërguarit të Allahut salAllahu alejhi ues-selem, flitet rreth veprave të caktuara të cilat i kryen njeriu, shpërblimi ... Lexo me teper »

Zbulimet e Muslimanëve të cilat formësuan botën moderne

Universiteti i parë, kafeja, madje edhe brusha për pastrimin e dhëmbëve, në befasi të shumicës janë vetëm disa nga zbulimet e muslimanëve të cila ... Lexo me teper »

RËNDËSIA E KOHËS NË JETËN E MUSLIMANËVE

Për shkak të vlerës dhe rëndësisë së madhe, Allahu i Madhëruar betohet për kohën apo pjesët e saj në shumë ajete kur’anore: “Pasha ... Lexo me teper »

Poeti i urtë dhe numrat në Kur’an…

Një poet recitoi poezinë e tij para një mbreti. Madhërisë së tij i pëlqeu shumë poezia dhe, pasi e uroi poetin, i tha: Shumë e bukur. Kërko ç ... Lexo me teper »

Pesë gjërat që umetit të Muhamedit a.s. i janë dhënë në Ramazan

Muhamedi a.s. ka thënë: “Në muajin Ramazan, Ymetit tim i janë dhënë pesë gjëra që nuk i janë dhënë asnjë të dërguari tjet ... Lexo me teper »

Profili i Myftiut të sapozgjedhur të Serbisë: nga një “hippie” ngelës në shkollë, në një profesor universitar në Australi

Ish-pjesëtarët e lëvizjes ‘hippie’ në Serbi do ta shohin tani e tutje shokun e tyre Ivan Trifunoviç, të njohur në atë kohë me nofkën “Hipi”, ... Lexo me teper »

Një vajzë amerikane pranon Islamin

Jam rritur në një familje që më ka mësuar të besoj në Zot që e vogël. Shkoja në kishë çdo të diel, shkoja në kurse Bible dhe k ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote