Histori Islame

Feed Subscription

Kur duhen ngritur duart gjatë duasë?

Kur duhen ngritur duart gjatë duasë? Duaja ka tre gjendje. ... Lexo me teper »

Kafshata e dhënë të shpëton jetën

Një zonjë pa në ëndërr që një burrë nga të afërmit e saj e kafshoi gjarpri dhe vdiq në vend. Kjo ëndërr e frikësoi pa masë dhe me tu gdhirë u nis drejt shtëpisë së personit në fjal ... Lexo me teper »

Vlera e duasë në muajin e Ramazanit

Është obligim i agjëruesit të bëjë shumë dua gjatë ditëve të Ramazanit dhe, me theks të veçantë, duanë e tij ta manifestojë në kohën e iftarit, për shkak se koha e iftarit është ko ... Lexo me teper »

Beteja e Bedrit, moment historik i myslimanëve

Secili popull shënon datat e rëndësishme në historinë e vet. Ngjarjet historike shënohen, sepse disa prej tyre i kanë ndryshuar rrjedhat e historisë. Ato mundësojnë që të përfundojë një ... Lexo me teper »

Ku gjendet Kur’ani(Mus’hafi) më i vjetër në botë,dhe kush e shkroi atë ?!

Mendohet se mus’hafi më i vjetër në botë është ai i Osmanit r.a.. Rrjedh nga shekulli VII dhe supozohet se e ka shkruar vetë hazreti Osmani r.a.. Gjithashtu mendohet se pas vdekjes së Osmani ... Lexo me teper »

Sa është Madhësia e krijimit të Xhibrilit a.s !

Imam Ahmedi ne Musnedin e tij transmeton prej Abdullah Ibn Mes’udit i cili thote: “Muha- medi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] e ka pare Xhebrailin ne formen e tij, e ai kishte gjashteqind flatr ... Lexo me teper »

Vallë, ti je Abdul-Mexhidi?! Tregim Madhështor!

Një student imi studionte në Fakultetin e Mjekësisë dhe merrte pjesë edhe në mësimet që i mbaja në xhami. Ishte shumë i zellshëm, si në mësimet e fakultetit, ashtu edhe në mësimet që i ... Lexo me teper »

Jepni hua Allahut nëse doni t’ju shtohet risku

Para disa viteve isha në vizitë tek një motër muslimane, e sapo martuar, e cila jetonte në një banesë të vogël.Më pas, për një kohë u ndërprenë vizitat tona, mirëpo vazhduan kontaktet ... Lexo me teper »

Nëse do i mundësohej njeriut të shihte Xhennetin…

Nëse do i mundësohej njeriut të shihte Xhennetin, qoftë edhe përmes një dritareje të vogël, jeta në këtë botë do të ishte e pa jetueshme. ... Lexo me teper »

“Jam razi me Resulull-llahun tim!”…

“Thotë Ibn Hishami…, nga Ebu Said El-Khudriu: Kur Resulull-llahu (a.s) u shpërndau Kurejshëve dhe fiseve arabe, aq sa u shpërndau nga plaçkat e betejës së Hunejnit, ndërkohë që ensarëve ... Lexo me teper »

Koci: Profeti Muhamed është figurë e çmuar e historisë ai nuk meriton të jetë objekt i shpifjeve, fyerjeve apo debateve

Azem Deliu, poet nga Drenica, është sulmuar fizikisht nga një person, pas një shkrimi që ka bërë n&Ati ... Lexo me teper »

Biri im! Islami është feja jote

Gjërat në origjinë janë hallall e të lejuara ndërsa feja të ndalon nga ato gjëra që janë të dëmshme për ty e të urdhëron p ... Lexo me teper »

Foto e rrallë – 300.000 Shqiptarë duke falur namazin e xhumasë bashkë me Sulltan Reshadin, i pranishëm ishte dhe Isa Boletini

Nje foto e rralle..300 000 Shqipetare duke falur namazin e xhumase bashke me Sulltan Reshadin, i pranishem ishte dhe Isa Boletini.. ... Lexo me teper »

Duaja e Profetit a.s për gjendjen e shqetësimit dhe dëshpërimit

Këto janë disa nga termat e përdorur për të përshkruar ndjenjën e mungesës së shpresës dhe të dëshpërimit që mund të për ... Lexo me teper »

“Kush e do xhaminë, atë e do edhe Allahu xh.sh.”

I nderuar xhemat, sot është e xhuma dhe një ditë shumë e vlefshme për besimtarët muslimanë. Lus Allahun xh.sh. që kjo ditë të jetë dita e lu ... Lexo me teper »

Erdhi Hana e Salavatit, o njerëz, zgjohuni e shpresoni!

Mirë se vjen o Hanë e Mirë, o Dritë e Dashtun, o Bukuri pa krahasim, e përkujtimit të Lindjes së Ma të Mirit e ma të Dashtunit, salavatet e selamet e Zotit ... Lexo me teper »

Islami folklorik, nuk është feja ime!

Lexova sot, shënimet e një biznesmeni kinez, që thoshte, se disa tregtarë muslimanë më kërkojnë të vendos emrat e firmave të njohura ndërkomb ... Lexo me teper »

Islami, feja me rritjen më të shpejtë në botë

Nëse futuristët e teknologjisë janë për t’u besuar, deri në vitin 2050, robotët do të bëjnë shumë nga punët e përditshme të njer ... Lexo me teper »

“Ai ka puthur dorën e Islamit të vërtetë!”

Shpesh, ne muslimanët i kalojmë adhurimet tona pa menduar në shpirtin e tyre, në impulset që aktivizojnë në brendësinë e nefsit tonë, në transfor ... Lexo me teper »

Adhuroje Zotin tënd derisa të të vij vdekja

Adhurmi ndaj Allahut nuk është i specifikuar në ndonjë muaj të veçantë dhe as në ndonjë kohë të përcaktuar. ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote