Histori Islame

Feed Subscription

A E DINI SA I BUKUR ISHTE PROFETI MUHAMED SAL-LALLAHU ALEJHI WE SELEM?

Më poshtë mund të lexoni 5 transmetime të shokëve të Profetit sal-lAllahu alejhi we selem që përshkruajnë bukurinë e tij: ... Lexo me teper »

ÇFARË NA MËSON ISLAMI PËR JETIMËT?

Islami na urdhëron për t’u kujdesur për jetimët, t’u bëhet mirë dhe t’u ofrohet dora e ndihmesës. Allahu thotë: “Prandaj, mos e shtyp jetimin.” [Kur’an, kaptina Ed-Duhâ, 9] ... Lexo me teper »

Falja e sabahut tregon sa e duam Allahun

Gëzimi i atij djali ishte i pamasë kur një ndërmarrje e njohur e pranoi atë të punoi për ta. Ai fluturonte mbi hënë dhe ai ishte kandidati i vetëm i pranuar. ... Lexo me teper »

Cili është denimi i ngrënësit të kamatës?

Cili është denimi i ngrënësit të kamatës? ... Lexo me teper »

Njihuni me shkencëtaren muslimane nga Shkodra që po mahnit Italinë

Historia e jashtëzakonshme e mjekes që thëniet e Profetit Muhamed i konkretizon në zbulime shkencore. ... Lexo me teper »

Sadakaja ka domethënie të madhe

Sadakaja llogaritet prej veprave më të mira dhe më të dashura tek Allahu. ... Lexo me teper »

Disa këshilla për të forcuar besimin

Falja e namazit në kohën e vet për arsye se është vepër e cila të afron kah Allahu. ... Lexo me teper »

25 vite martesë dhe nuk u grindën kurrë…

Një çift bashkëshortor festoi 25 vjetorin e martesës së tyre, pa grindje. E pyetën bashkëshortin: si keni mundur të kaloni 25 vite bashkë, pa asnjë grindje? ... Lexo me teper »

Kur’ani fiton zemrën e Profesorit amerikan Dr. Jeffrey Lang

Për shumicën prej muslimanëve, nuk është aspak e beszdisshme që ta lexojnë një histori të gjatë në vetën e parë, nëse ajo histori tregon se si dikush e pranoi Islamin. ... Lexo me teper »

Mosfalja e namazit ka pasoja të mëdha

Falënderimet dhe lavdërimet i takojnë vetëm Allahut xhele shanuhu, salavatet qofshin mbi të Dërguarin e Tij, Muhamedin salallahu alejhi ue selem, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi t ... Lexo me teper »

Mos t’ju thyejnë kotësirat

Ah, sa të brengosur u bënë njerëzit, për çështje të pavlera, të kota që as përmenden, as shënohen. ... Lexo me teper »

Këto janë kafshët më inteligjente sipas Kuranit

Kurani dhe Suneti i Muhamedit flasin për gjërat kryesore të natyrës: ujin,Tokën faunën dhe florën si dhe kohën. Gjashtë sure në Kuran mbajnë emrin e një gjallese: El-Bekare (lopa), Neml (m ... Lexo me teper »

Kur duhen ngritur duart gjatë duasë?

Kur duhen ngritur duart gjatë duasë? Duaja ka tre gjendje. ... Lexo me teper »

Kafshata e dhënë të shpëton jetën

Një zonjë pa në ëndërr që një burrë nga të afërmit e saj e kafshoi gjarpri dhe vdiq në vend. Kjo ëndërr e frikësoi pa masë dhe me tu gdhirë u nis drejt shtëpisë së personit në fjal ... Lexo me teper »

Vlera e duasë në muajin e Ramazanit

Është obligim i agjëruesit të bëjë shumë dua gjatë ditëve të Ramazanit dhe, me theks të veçantë, duanë e tij ta manifestojë në kohën e iftarit, për shkak se koha e iftarit është ko ... Lexo me teper »

Beteja e Bedrit, moment historik i myslimanëve

Secili popull shënon datat e rëndësishme në historinë e vet. Ngjarjet historike shënohen, sepse disa prej tyre i kanë ndryshuar rrjedhat e historisë. Ato mundësojnë që të përfundojë një ... Lexo me teper »

Ku gjendet Kur’ani(Mus’hafi) më i vjetër në botë,dhe kush e shkroi atë ?!

Mendohet se mus’hafi më i vjetër në botë është ai i Osmanit r.a.. Rrjedh nga shekulli VII dhe supozohet se e ka shkruar vetë hazreti Osmani r.a.. Gjithashtu mendohet se pas vdekjes së Osmani ... Lexo me teper »

Sa është Madhësia e krijimit të Xhibrilit a.s !

Imam Ahmedi ne Musnedin e tij transmeton prej Abdullah Ibn Mes’udit i cili thote: “Muha- medi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] e ka pare Xhebrailin ne formen e tij, e ai kishte gjashteqind flatr ... Lexo me teper »

Vallë, ti je Abdul-Mexhidi?! Tregim Madhështor!

Një student imi studionte në Fakultetin e Mjekësisë dhe merrte pjesë edhe në mësimet që i mbaja në xhami. Ishte shumë i zellshëm, si në mësimet e fakultetit, ashtu edhe në mësimet që i ... Lexo me teper »

Jepni hua Allahut nëse doni t’ju shtohet risku

Para disa viteve isha në vizitë tek një motër muslimane, e sapo martuar, e cila jetonte në një banesë të vogël.Më pas, për një kohë u ndërprenë vizitat tona, mirëpo vazhduan kontaktet ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote