Tregime Islame

Feed Subscription

SubhanAllah!!! Mos e lini pa e lexuar

Historia e plakës së moshuar që fliste vetëm me ajete të Kur’anit. ... Lexo me teper »

Si ishin të parët tanë.Historia e Umer ibn Abdul-Aziz

Kur Umer Ibn Abdul-Aziz vdiq, njerëzit e ditur erdhën tek gruaja e tij për të shprehur keqardhje dhe të thonë se çfarë fatkeqësie e madhe kishte goditur ... Lexo me teper »

Jeta e profetit Muhamed në dritën e njohurive të reja

Nën moton „Të njohim më mirë profetin Muhammed a.s.“ Unioni i Imamëve Shqiptarë në Zvicër, në fundjavën e shkuar organizoi një seminar nj ... Lexo me teper »

Çfarë janë melekët dhe si janë krijuar?

Të flasësh mbi melekët është gjë shumë e bukur, pasi janë krijesa të dashura për çdo njeri. Kur u p ... Lexo me teper »

Dëlirësia është virtyt i myslimanit

Ebu Seid Sa’d ibnu Malik ibnu Sinan El Hudri transmeton se ka thënë: “Një grup njerëzish nga ensarët kërkuan nga Profeti (a.s.) që t’u jepte diçka dhe a ... Lexo me teper »

Hixhreti, data e ngadhënjimit të Islamit

Me të përmendur këtë fjalë, përnjëherë na kujtohet revolucioni i çuditshëm shoqëror që plasi këtu e katërmbëdhjetë she ... Lexo me teper »

Tregimi për dijetarin dhe njeriun i cili përgojonte të tjerët

Në kohën e dinastisë Abasite, në Bagdat kishte jetuar një dijetar i cili e çmonte shumë diturinë. ... Lexo me teper »

Ma kthen shkopin në Diten e Xhykimit! - (tregim interesant)

Një tregim mjaft emocionues që na e tregon hoxha jonë i nderuar Bedri Syla, tregimi ka te bej per Abdullah ibn Uneisin se si Pejgamberi a.s. ja kishte dhe nje shkop si shperbim per dety ... Lexo me teper »

Njeriu që ishte nisur për në Qabe

Është treguar në historinë islame për një njeri të mirë, i cili ishte nisur për në Qabe. Dikush e ndaloi rrugës dhe i tha: “Nëse do t ... Lexo me teper »

Të lutem më jep një Kur’an!

Derisa qëndroja e rrethuar me njerëz të shumtë nga e gjithë bota, vërejta një vajzë që afroheshe tek dy gra të moshuara të cilat rrinin ulur pran ... Lexo me teper »

Leje një derë qelë

Na tregon imam Ahmed bin Hanbel Zoti e mëshiroftë: Isha duke ecur rrugës edhe dhe pash disa huligan duke i vjedhur njerëzit që kalonin , dhe pas një kohe pash të n ... Lexo me teper »

Princi dhe Hamalli

O i biri i Kalifes, nuk ka vështirësi për kënd nuk bënë mëkate, e as sprova për kënd nuk bënë keq, e as mërzi për kënd nuk dë ... Lexo me teper »

Liqeni i zemëruar

Shumë shekuj më pare, dy burra vizituan një liqen të madh, me bukurinë dhe pamjen magjepsëse të të cilit mbetën të fascinuar. ... Lexo me teper »

Allahu nuk ia kthen duart bosh robit kur ai i ngre duart drejt Tij

i Dërguari i Allahut, paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të, ka thënë: "Vërtet, Zoti juaj, është i ‘turpshëm’ dhe fisnik. ka turp nga robi ... Lexo me teper »

Zemrat e mira nuk duan duartrokitje

Një djalë i mirë, tregon mbi një përvojë të tij me babanë. Ishim duke pritur radhën për të blerë biletat e cirkut – tregon ai – shfaqje ... Lexo me teper »

O ju burra merrni mesim nga kjo histori !

C'eshte ky moral kaq i larte dhe kjo sjellje e mrekullueshme. A nuk eshte me mire ta korigjosh gruan me kete menyre te bute se sa te bertasesh dhe ta ngresh zerin me ofendime dhe ankesa ??? ... Lexo me teper »

Vajza e Omer ibn Abdul-Azizit

Tregohet se një herë, në një ditë feste të Bajramit, vajza e vogël e Omer ibn Abdul-Azizit hyri tek babai i saj duke qarë. Omeri e pyeti se çka e kishte ... Lexo me teper »

Koprraci dhe mysafiri i tij!

Një koprraci i vajti një mysafir për gosti. Koprraci e thërret djalin e tij dhe i thotë se na ka ardhur në gosti një mysafirë shumë i dashur dhe i afë ... Lexo me teper »

Fahrudin ef. Hashani - Ushqimi Hallall

Seria e Ligjëratave "Tregime Islame", Tema: 03- Ushqimi Hallall, Ligjërues: Hoxhë Fahrudin Hashani, Perfito duke e ndegjuar, ndegjo duke shikuar shiko per te perfituar, perfi ... Lexo me teper »

Fahrudin ef Hashani - Dashuria ndaj Pejgamberit a.s.

Seria e Ligjëratave "Tregime Islame", Tema: 02 - Dashuria ndaj Pejgamberit a.s., Ligjërues: Hoxhë Fahrudin Hashani ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote