Tregime Islame

Feed Subscription

Besimi dhe shkëndija e çastit të krizës

Besimi është gjë e natyrshme për njeriun. ... Lexo me teper »

Një vepër si të pastrohesh nga gjynahet

Përcillet nga Uthman bin Afan – Allahu qoftë i kënaqur me të – se i Dërguari i Allahut – alejhi selam – ka thënë: ... Lexo me teper »

Kini kujdes nga këto 3 hadithe të dobëta

1- “Abdurrahman bin Aufi do te hyje ne xhenet këmbadorazi”. [Ky hadith eshte i trilluar, per me teper shih El Menar el Munijf te Ibn Kajjim el Xheuzijes fq 306 si dhe El Feuaid el Mexhmuah te She ... Lexo me teper »

Cili është më i dhunshëm, Kurani apo Bibla?

Duke studiuar nëse Kurani është vërtetë më i dhunshëm se homolgu i tij i Krishterë Bibla, inxhinieri softwerik Tom Anderson i ka përpunuar tekstet e librave të shenjtë, për të parë se ci ... Lexo me teper »

Cilët janë njerëzit më të mirë ?

Abdullah bin Amr radijall-llahu an’hu ka thene: ... Lexo me teper »

Qaforja e Hatixhes – Tregimi për një dashuri madhështore – Lexoje

Njëra nga vajzat e Profetit Muhamed Zejnebja, ishte e martuar për Ebil As Ibn err-Rrebi’ën, që ishte idhujtar, kurse Zejnebja ishte muslimane. ... Lexo me teper »

Një vepër e lehtë që të hap dyert e Xhenetit

Ka thënë Profeti alejhi selam: “ Çdo njëri prej jush që merr abdes mirë, apo në mënyrë të plotë dhe më pas thotë: ... Lexo me teper »

Si janë dhomat e Xhenetit.

Nga një grup prej sahabëve përcillet se i Dërguari i Allahut (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) ka thënë: ... Lexo me teper »

Në gjurmët e Profetit: Feja jonë ngrihet mbi dashurinë

Allahu i madhërueshëm nuk ka imponuar mbi muslimanët një mënyrë të caktuar jetese që t’ua bëjë jetën të vështirë për shkaqe ... Lexo me teper »

Lulja e verdhë

Me siguri e keni dëgjuar tregimin e legjendës indiane rreth lules së vogël të verdhë e cila lulëzoi në një kopsht. ... Lexo me teper »

Islami është krejtësisht dashuri…

Islami është krejtësisht dashuri e, nëse zemra nuk rreh dashuri, ajo i ngjan një luleje të madhe e të kuqe plastike, që nuk të tërheq, ajo s’ka arom ... Lexo me teper »

Ky njeri udhëtoi në 60 shtete për 4 vite dhe e gjeti Islamin gjatë rrugëtimit

Vite më parë ai vendosi ta braktisë shtëpinë dhe ta jetojë ëndrrën e tij duke udhëtuar nëpër botë. Disa prej shteteve të cilat i ka viz ... Lexo me teper »

Rrëzimi përtokë si burim motivimi: Nuk ka rëndësi nëse ju jeni rrëzohemi përtokë - është e rëndësishme që ju të ngriheni!

Vince Lombardi një herë pat thënë: Nuk ka rëndësi nëse jeni rrëzuar përtokë! Me rëndësi është a ngrihesh. Mund t’ju rrëzoj ... Lexo me teper »

Tregime Ramazani

Osman ibn Talha mbante çelësin e Qabesë. Në Ditën e çlirimit të Mekës, Osmani nuk e kishte pranuar Islamin. E mbylli Qabenë dhe u zotua se nuk do t’i ... Lexo me teper »

Zvicër, Xhamia e Lenzburgut organizoi tribunën Islame: Borxhet me kamatë në perëndim

Në Xhaminë e Lenzburgut u organizua tribuna Islame, me temën “Borxhet me kamatë në perëndim” në të cilën morën pjesë shum personalitete fetar ... Lexo me teper »

Zvicër, Gjyqi Federal lejon mbajtjen e shamisë në shkolla

Një nxënëse boshnjake nga qyteti St. Margrethen SG mundë të vazhdojë të shkoj me shami në shkollë. Gjykata Federale e ka refuzuar ankesën e shkoll ... Lexo me teper »

Kanadezët i pritën sirianët me këngën që u prit Profeti Muhamed në Medinë

Mbrëmjen e së enjtes mbërritën në Toronto 163 refugjatë sirian. Në Aeroport emigrantët u pritën nga kryeministri kanadez Justin Trudeau, i cili u uroi mir ... Lexo me teper »

Si depërtoi Islami në ishujt e Maldivies

Ibën Batuta thotë: Më kan treguar njerëz besnik nga banorët e këtyre ishujve, si: Fekihu Isa el jemenij, fekihu el mual-lim alij, gjykatësi Abdullah dhe njerëz ... Lexo me teper »

Hafiz Ali Podgorica, Kryetar i parë i Bashkisë Durrës

Kryetar i parë i Bashkisë Durrës (1909-1912), Kadi e Myfti i Durrësit, Ngritës i Flamurit në Durrës. I dekoruar me urdhrin e Klasit I në vitin 1992, “Qytetar ... Lexo me teper »

Si e gjeta lumturinë?

Jam bindur se punët (obligimet) që më përkasin mua, nuk i kryen askush tjetër pëveç meje dhe jam angazhuar për t'i kryer. ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote