Tregime Islame

Feed Subscription

Në gjurmët e Profetit: Feja jonë ngrihet mbi dashurinë

Allahu i madhërueshëm nuk ka imponuar mbi muslimanët një mënyrë të caktuar jetese që t’ua bëjë jetën të vështirë për shkaqe ... Lexo me teper »

Lulja e verdhë

Me siguri e keni dëgjuar tregimin e legjendës indiane rreth lules së vogël të verdhë e cila lulëzoi në një kopsht. ... Lexo me teper »

Islami është krejtësisht dashuri…

Islami është krejtësisht dashuri e, nëse zemra nuk rreh dashuri, ajo i ngjan një luleje të madhe e të kuqe plastike, që nuk të tërheq, ajo s’ka arom ... Lexo me teper »

Ky njeri udhëtoi në 60 shtete për 4 vite dhe e gjeti Islamin gjatë rrugëtimit

Vite më parë ai vendosi ta braktisë shtëpinë dhe ta jetojë ëndrrën e tij duke udhëtuar nëpër botë. Disa prej shteteve të cilat i ka viz ... Lexo me teper »

Rrëzimi përtokë si burim motivimi: Nuk ka rëndësi nëse ju jeni rrëzohemi përtokë - është e rëndësishme që ju të ngriheni!

Vince Lombardi një herë pat thënë: Nuk ka rëndësi nëse jeni rrëzuar përtokë! Me rëndësi është a ngrihesh. Mund t’ju rrëzoj ... Lexo me teper »

Tregime Ramazani

Osman ibn Talha mbante çelësin e Qabesë. Në Ditën e çlirimit të Mekës, Osmani nuk e kishte pranuar Islamin. E mbylli Qabenë dhe u zotua se nuk do t’i ... Lexo me teper »

Zvicër, Xhamia e Lenzburgut organizoi tribunën Islame: Borxhet me kamatë në perëndim

Në Xhaminë e Lenzburgut u organizua tribuna Islame, me temën “Borxhet me kamatë në perëndim” në të cilën morën pjesë shum personalitete fetar ... Lexo me teper »

Zvicër, Gjyqi Federal lejon mbajtjen e shamisë në shkolla

Një nxënëse boshnjake nga qyteti St. Margrethen SG mundë të vazhdojë të shkoj me shami në shkollë. Gjykata Federale e ka refuzuar ankesën e shkoll ... Lexo me teper »

Kanadezët i pritën sirianët me këngën që u prit Profeti Muhamed në Medinë

Mbrëmjen e së enjtes mbërritën në Toronto 163 refugjatë sirian. Në Aeroport emigrantët u pritën nga kryeministri kanadez Justin Trudeau, i cili u uroi mir ... Lexo me teper »

Si depërtoi Islami në ishujt e Maldivies

Ibën Batuta thotë: Më kan treguar njerëz besnik nga banorët e këtyre ishujve, si: Fekihu Isa el jemenij, fekihu el mual-lim alij, gjykatësi Abdullah dhe njerëz ... Lexo me teper »

Hafiz Ali Podgorica, Kryetar i parë i Bashkisë Durrës

Kryetar i parë i Bashkisë Durrës (1909-1912), Kadi e Myfti i Durrësit, Ngritës i Flamurit në Durrës. I dekoruar me urdhrin e Klasit I në vitin 1992, “Qytetar ... Lexo me teper »

Si e gjeta lumturinë?

Jam bindur se punët (obligimet) që më përkasin mua, nuk i kryen askush tjetër pëveç meje dhe jam angazhuar për t'i kryer. ... Lexo me teper »

SubhanAllah!!! Mos e lini pa e lexuar

Historia e plakës së moshuar që fliste vetëm me ajete të Kur’anit. ... Lexo me teper »

Si ishin të parët tanë.Historia e Umer ibn Abdul-Aziz

Kur Umer Ibn Abdul-Aziz vdiq, njerëzit e ditur erdhën tek gruaja e tij për të shprehur keqardhje dhe të thonë se çfarë fatkeqësie e madhe kishte goditur ... Lexo me teper »

Jeta e profetit Muhamed në dritën e njohurive të reja

Nën moton „Të njohim më mirë profetin Muhammed a.s.“ Unioni i Imamëve Shqiptarë në Zvicër, në fundjavën e shkuar organizoi një seminar nj ... Lexo me teper »

Çfarë janë melekët dhe si janë krijuar?

Të flasësh mbi melekët është gjë shumë e bukur, pasi janë krijesa të dashura për çdo njeri. Kur u p ... Lexo me teper »

Dëlirësia është virtyt i myslimanit

Ebu Seid Sa’d ibnu Malik ibnu Sinan El Hudri transmeton se ka thënë: “Një grup njerëzish nga ensarët kërkuan nga Profeti (a.s.) që t’u jepte diçka dhe a ... Lexo me teper »

Hixhreti, data e ngadhënjimit të Islamit

Me të përmendur këtë fjalë, përnjëherë na kujtohet revolucioni i çuditshëm shoqëror që plasi këtu e katërmbëdhjetë she ... Lexo me teper »

Tregimi për dijetarin dhe njeriun i cili përgojonte të tjerët

Në kohën e dinastisë Abasite, në Bagdat kishte jetuar një dijetar i cili e çmonte shumë diturinë. ... Lexo me teper »

Ma kthen shkopin në Diten e Xhykimit! - (tregim interesant)

Një tregim mjaft emocionues që na e tregon hoxha jonë i nderuar Bedri Syla, tregimi ka te bej per Abdullah ibn Uneisin se si Pejgamberi a.s. ja kishte dhe nje shkop si shperbim per dety ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Muhamed Asllani - Qëllimi i krijimit të njeriut

Muhamed Asllani - Qëllimi i krijimit të njeriut

Muhamed Asllani - Qëllimi i krijimit të njeriut