Thesari i Ramazanit

Feed Subscription

Ramazani kjo kohë e bekuar

Vlerat e Ramazanit janë të shumta: agjërimi dhe falja në të me iman dhe shpresë për shpërblim i fshijnë mëkatet, në të prangosen shejtan ... Lexo me teper »

Frutat e agjërimit të Ramazanit

Kur vjen muaji i agjërimit, hapen dyert e xhenetit, mbyllen dyert e zjarrit dhe prangosen djajtë e mallkuar”. ... Lexo me teper »

Ndikimi i gjynaheve në agjërim

Thotë profeti Muhamed a.s:”Pesë namazet, xhumaja gjer në xhumanë tjetër, Ramazani gjer në Ramazanin tjetër, fshijnë gjynahet që janë vepruar mes tyr ... Lexo me teper »

Këshilla ime për muajin e Ramazanit

Allahu thotë në Kuranin fisnik: (këtu nënkuptohen të gjitha sistemet e mëparshme fetare, hebrenjtë, të krishterët dhe tradita të tjera fetare (pra q ... Lexo me teper »

Le të përgatitemi në këtë muaj!

Po jetojmë në rutinën e jetës së përditshme. Zgjohemi, falemi, shkojmë në punë, flasim me njerëzit, shkojmë në shtëpi, flemë etj. ... Lexo me teper »

Agjërimi kryengritje ndaj Mekatit - Ligjërues: Hoxhë Husamedin Abazi

Hutbe e mbajtur me 20.07.2012 në xhaminë "Hasan Beg" - 4 Llullat, Prishtinë . Tema: Agjërimi kryengritje ndaj Mekatit Ligjërues: Hoxhë Husamedin Abazi ... Lexo me teper »

Edvin Cela - Veqantit e diteve te Ramazanit

Ligjerata para namzit te taravive Taravive ne Fondacionin e Rinise Islame, ligjerues Edvin Cela, tema: Veqantit e diteve te Ramazanit, 20.07.2012 ... Lexo me teper »

Edvin Cela - Dhurata vetem per umetin e Muhamed Mustafas a.s.

Ligjerata para namazit te Taravive ne Fondacionin e Rinise Islame, ligjerues Edvin Cela, tema: Dhurata vetem per umetin e Muhamed Mustafas a.s., 21.07.2012 ... Lexo me teper »

Edvin Cela - Muaji i Agjerimit

Ligjerata e Xhumase e mbajtur ne Fondacionin e Rinise Islame ne Cyrih, ligjerues Edvin Çela, tema: Muaji i Agjerimit, 20.07.2011 ... Lexo me teper »

Disa Pyetje Për Agjërimin?

Disa Pyetje Për Agjërimin? ... Lexo me teper »

Përse të tjerët qajnë në Ramazan, kurse unë jo?

Allahu i Lartësuar thotë: “Kush është që ka për qëllim vetëm këtë botë, Ne atij që duam i japim në të aq sa duam, e pastaj atij ... Lexo me teper »

Cila është ajo kohë në Ramazan, në të cilën duaja nuk kthehet mbrapshtë ?

Transmetohet se Pejgamberi salallahu alejhi ue selem, ka thënë: ”Agjëruesi në iftarin e vetë, ka një lutje që nuk i kthehet mbrapshtë.” (Transmeton Ibn Maxh ... Lexo me teper »

Dialog me musafirin e nderuar

Në atmosferën me aromë imani bëmë këtë takim me musafirin e nderuar dhe me pozitë shumë të madhe në zemrat tona. ... Lexo me teper »

Iftari i Profetit alejhi selam

Nxitimi i iftarit. Kjo vepër është prej sunnetit të të Dërguarit [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] dhe është në kundërshtim me traditën e &ccedi ... Lexo me teper »

Ekrem ef. Ahmeti - Hyrja ne muajin e Ramazanit

Tema: Hyrja ne muajin e Ramazanit Ligjerata I, Taravia I Ligjerues: Ekrem ef. Ahmeti Xhamia: "Sylejman ef. Mustafa" - Te Fusha e Pajtimit, Prishtine. ... Lexo me teper »

Duaja e iftarit

Allahu im, për shkak Tëndin kam agjëruar, Ty të besoj, tek Ti mbështetem dhe me të mirat Tua bëj iftar. Etja u shua, dejt e gjakut u freskuan dhe shpërblimi u s ... Lexo me teper »

Listen e veprave te perditshme ne Ramazan

Angazhoje veten me fjale, vepra, mendime e meditime te mira kete Ramazan ... Lexo me teper »

Hutbeja e Resulullahit salAllahu alejhi we selam mbi muajin e Ramazanit

Hutbeja e Resulullahit salAllahu alejhi we selam mbi muajin e Ramazanit ... Lexo me teper »

Gabimet që përsëriten gjatë Ramazanit dhe mënyra me e saktë e agjërimit

"Njoftoi robët e Mi se vërtet Unë jam Ai që fal shumë dhe mëshirues i madh." (Kur`an Hixhr:49) ... Lexo me teper »

Bashkim Aliu: Agjërimi dhe frika nga Allahu i Madhërishëm

Bashkim Aliu: Agjërimi dhe frika nga Allahu i Madhërishëm ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote