Thesari i Ramazanit

Feed Subscription

Sa fituam nga agjërimi ynë‏

Agjërimi dihet se është proces i cili ka mision shumë më të madh (edhe jashtë Muajit të Ramazanit) se sa që kuptohet nga intelekti i kufizuar i Njeriut. ... Lexo me teper »

Xhamia e profetit Muhamed a.s mbledh zemrat rreth sofrës së iftarit

Zahid Kerim Rahman, një emigrant nga Pakistani, thotë se është shumë i lidhur me xhaminë e Profetit a.s, saqë shfrytëzon çdo hapësirë kohe t ... Lexo me teper »

Mrekullia e Krijuesit – Agjërimi i merimangës

Në Kur’anin fisnik ekziston kaptina me emrin “El-Ankebut”, që në përkthim do të thotë “Merimanga”. Në atë Allahu i Madhërishëm, thotë: ... Lexo me teper »

A nuk qetësohen zemrat me përmendjen e Zotit

A nuk ka ardhur koha që zemrat e tyre ti përhumben përkujtimit të Zotit dhe asaj që është shpallur me të drejtë?!” ... Lexo me teper »

Në natën e e Lejletul-Kadrit çdo gjë dallohet dhe vendoset në vendin e vet

Nata e Kadrit është momenti më i rëndësishëm në historinë e njerëzimit. Nata e Kadrit është më e mirë se njëmijë muaj: - s ... Lexo me teper »

Begatia e Natës së Kadrit, Ramazanit dhe begatia e festave të Bajramit

Ju ka ardhur muaji i begatshëm i Ramazanit, Allahu u’a ka bërë juve obligim agjërimin e tij, në të hapen dyert e Xhenetit e mbyllen dyert e Xhehenemit dhe shejtanë ... Lexo me teper »

KADRI, NATA E LIBRIT

Hegjemonia e injorancës, dhe territ mbi arsyen dhe dritën, duhej zhvendosur nga jeta e njeriut, ndërkaq vendin e saj duhej zënë arsyeja e shëndoshë e orientuar nga m ... Lexo me teper »

10 Ditët e Jetës time

Hutbe e mbajtur me 10.08.2012 në xhaminë "Dardania" Prishtinë Tema: 10 Ditët e Jetës time Ligjërues: Hoxhë Remzi Haziri ... Lexo me teper »

Gruaja shtatzënë a duhet me pagu fitra për fëmijën ende pa lind ?

Sadekatul fitri është një adhurim material i lidhur për muajin e Ramazanit, dhe këtë adhurim e kanë detyrë ta zbatojnë muslimanët që zotëroj ... Lexo me teper »

Fëmijët tanë në Ramazan

Momenti i iftarit nuk mund të fshihet kollaj nga kujtesa e fëmijëve. E gjithë familja është e bashkuar, kurse babai ua kujton herë pas here:”Shpejtojeni iftarin! ... Lexo me teper »

Duaja e dhjetë ditëve të fundit të ramazanit – tri hapa të duhur paraprakisht

“O Allah, ti je falës, e do faljen, prandaj falmi mëkatet!” ... Lexo me teper »

Disa porosi mjeksore nga Muhamedi a.s. rreth syfyrit dhe iftarit

Nga Enes bin Malik transmetohet se pejgamberi a.s.ka thënë:”Kush e fal namazin e sabahut me xhemat pastaj ulet përkujton Allahun derisa të lind dielli, e pastaj i fal dy rekate d ... Lexo me teper »

Ramazani mësues i heshtur

Ramazani është mësues i heshtur, është një kurs specifik, është një shkollë e veçantë, por është mësuesi më i mir ... Lexo me teper »

Nata e Kadrit, garancë e paqes së përhershme dhe stabilitetit

“Ne e zbritëm atë (Kur’anin) në Natën e Kadrit. E ç’të bëri ty të dish se ç’është Nata e Kadrit? Nata e Kadrit është m ... Lexo me teper »

Hytbeja dhe duaja e Natës së Kadrit

Ky është Kur’ani në të cilin gjendet ilaçi dhe mëshira për besimtarët, Allahu xh.sh. thotë: “Ne të shpallim Kur'anin që ësht ... Lexo me teper »

Suksesi i një nate më i madh se ai i 83 vjetëve

A është e mundur të arrihet për një natë ajo që mund të arrihet për më shumë se 83 vjet?! Po ajo që mund të arrihet për disa muaj ... Lexo me teper »

DHJETË DITËT E FUNDIT TË MUAJIT RAMAZAN

O ju muslimanë, Allahu, azze ue xhel, thotë: "Ne e kemi zbritur (Kuranin) në Natën e Kadrit. E kush mund të ta shpjegojë ty se ç’është nata e Kadr ... Lexo me teper »

Pyetje: Agjërimi në udhëtim

Pyetje:”Nëse jam në udhëtim e sipër, a është më mirë ta prish agjërimin, apo ta mbaj?” ... Lexo me teper »

Netët e Ramazanit: Tregu i besimtarëve

Ky muaj mbërriti mes nesh dhe është mëshirë e madhe për ne. Profeti (a.s) na ka thënë se kur vjen Ramazani: "Hapen dyert e qiellit, mbyllen dyert e Xhehene ... Lexo me teper »

Thëniet Profetike për Natën e Kadrit

Pejgamberi -paqja dhe nderimet e Allahut qofshin mbi të- ka thënë: “Kërkojeni atë (natën e Kadrit) në dhjet ditëshin e fundit, nëse dikush prej jush dob ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote