Shkrime-këshilla islame

Feed Subscription

E bujshme: Islami do të bëhet feja më e madhe në rruzullin tokësor

Por, kjo mund të ndryshojë nëse trendet aktuale demografike vazhdojnë, thuhet në një studim të realizuar nga Qendra amerikane e Kërkimeve Shkencore "Pew", shkruan "BBC". ... Lexo me teper »

Mos u mashtro me këtë gjë

Mos u mashtro nga logjika jote, sepse ajo është nga gjërat më të dobëta tek njeriu, për dy arsye: ... Lexo me teper »

6 metoda te lehta për të fituar sevape, madje edhe pas vdekjes.

Gjashte metoda te lehta per te perfituar sewabe, madje edhe pas vdekjes. ... Lexo me teper »

3 kushtet e pranimit të lutjes

Nga kushtet e pranimit të lutjes: ... Lexo me teper »

3 cilësitë që do Allahu dhe tre cilesitë që i urren Allahu

Imam Mek’huli (Allahu e mëshiroftë) thotë: “Allahu i Madhërishëm i do tri cilësi dhe i urren tri tjera. Cilësitë që i do Ai janë: ... Lexo me teper »

Pse i Dërguari i Allahut salAllahu alejhi we selam ndaloi mbajtjen e qenve në shtëpi?

Transmetohet nga ibni Omeri që ka thënë se kam dëgjuar Pejgamberin salAllahu alejhi we selem duke thënë: "Kush mban [ruan] qen pos atij të gjahut dhe të ko ... Lexo me teper »

Një shënim me vlerë nga Shejkh Abdulfettah Ebu Guddeh...

Shejkh Abdulfettah Ebu Guddeh (1917-1997), është një ndër dijetarët poliedrikë, më të spikatur të kohës së tij. Nxënës i përkushtu ... Lexo me teper »

…do të vije koha kur drejt jush do të sulmojnë popuj sikur sulmojnë bishat e uritura drejt ushqimit të vet

Sevban Ibn Abdullah, radijAllahu anhu transmeton se Pejgamberi alejhi selam ka thene: ... Lexo me teper »

Këto thënie do të mbeten gjatë në memorien tonë.

Keto thenie do te mbeten gjate ne memorien tone. ... Lexo me teper »

MUHAMMEDI SALALLAHU ALEJHI UE SEL-LEM SHEMBULL NË KOMUNIKIM ME NJERËZIT

Aftësitë e komunikimit të Dërguarit salAllahu alejhi ue sel-lem në dritën e shkencës së komunikimit dhe teoritë e komunikimit. ... Lexo me teper »

Muhamedi a.s dhe qëndrimi i tij ndaj gruas

Falenderimi dhe lavdërimet qofshin për Allahun (xh.sh) Krijuesin e gjithësisë përshëndetjet dhe salavatet qofshin mbi të Dërguarin e tij Muhamedin (s.a.a.s). ... Lexo me teper »

Disa këshilla nga Profeti Muhamed a.s

Me emrin e All-llahut të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit! ... Lexo me teper »

JA DISA EMRA NGA KLERIKËT E MASAKRUAR NGA KOMUNIZMI

Ata që morën goditjen më të rëndë në kohën e diktaturës ishin klerikët myslimanë, të cilët u pushkatuan në mënyrë ekzeku ... Lexo me teper »

Për këtë lloj NJERIU, punoi dhe shpenzoi jetën e tij Hz. Muhammedi (a.s)…

Të gjitha falënderimet e plota dhe madhështia absolute i takojnë vetëm All-llahut të Madhëruar, Zotit të vetëm të gjithësisë, i Cili na t ... Lexo me teper »

PLURALIZMI I MUHAMMEDIT a. s. ATRAKSION EDHE SOT

Nuk ka dyshim se respektimi dhe pranimi i feve, etnive dhe kombeve të ndryshme me diversitetet e tyre, është një prej faktorëve të zhvillimit dhe progresit të qytet ... Lexo me teper »

Si të lutemi në Sexhde? – Hoxhë Bedri Lika ju këshillon në prag të Namazit të Natës

Hoxha i nderuar Bedri Lika në prag të Namazit të natës ju këshillon se si të lutemi gjat sexhdeve që i bëjmë gjat namazit të natës, dëgjojen ... Lexo me teper »

Katër hapa për të nisur një jetë të re me Zotin në Ramazan

Jeta që jeton ti sot me gjitha aspektet e saj është rezultat i të bërave tua. Njerëzit nuk e kanë në qejf të dëgjojnë këtë, më sh ... Lexo me teper »

Çfarë e prish agjërimin

. Të ngrënët dhe të pirët me qëllim: Kush ha ose pi me harresë ose është i detyruar, nuk e ka prishur agjërimin dhe nuk e ka detyrë ta kompensoj ... Lexo me teper »

7 Veprat që i lejohen agjëruesit.

Përdorimi i misvakut gjatë gjithë ditës. Duhet thënë se imam Ahmedi e ka konsideruar mekruh për agjëruesin përdorimin e misvakut pasdite. ... Lexo me teper »

Agjërimi ne Islam, dallon prej dietave te ndryshme

Ne krahasim me dietat, gjate agjërimit te Ramazanit, nuk kemi mungese totale te ushqimit si dhe hyrje te pamjaftueshme te kalorive sepse nuk ka ndalese ne llojin apo sasinë e ushqimit qe mun ... Lexo me teper »

Scroll To Top

Muhamed Asllani - Sëmundjet që i pengojnë besimitMuhamed Asllani - Sëmundjet që i pengojnë besimit

Muhamed Asllani - Sëmundjet që i pengojnë besimit