Sot e xhuma - festa e javės

Sot është dita e xhumasë-festa e javës, Allahu na e pranoftë namazin e xhumasë, i faltë të gjithë të sëmurit
që s’mund ta falin.

Sot është dita e xhumasë-festa e javës,

Allahu na e pranoftë namazin e xhumasë

i faltë të gjithë të sëmurit

që s’mund ta falin.Allahun xh,sh. ne e falënderojmë

që për çdo javë një festë na dhuroi

xhumanë në xhami me xhemat ta falim

këtë ditë me shumë kënaqësi.Ta falim, të shkojmë në xhami sa më herët,

i ri e plak, por mos të harrojmë

që edhe fëmijët me vete t’i marrim

se dita e xhumasë është obligim i çdo muslimani

të riut dhe plakut,

kjo kurrë nuk bën të harrohet

pos ata që janë të sëmurë e nuk mund të falen

Allahu xh.sh. i shëroftë!O Allah, ne vetëm Ty të adhurojmë

që pos dy festave të Bajramit

edhe festën e javës na e dhurove

të shkojmë në xhami, me xhemat të falemi.Këtë ditë sa më mirë ta festojmë

dhe në hytbe, hoxhallarët t’i respektojmë

fjalët e tyre me vëmendje t’i dëgjojmë

Allahu xh.sh. të gjithë i shpërbleftë.Se nga çdo hytbe ne përfitojmë

lusim Allahun xh. sh.,

që hoxhallarët t’i shumojë

se nga hoxhallarët ne shumë mësojmë,

Allahu me xhenetin Firdevs të gjithëve ju shpërbleftë.Sabri Vilanci:5:04:2013-e Xhuma-Suedi

3 komente

 • selamun alejkum we,rahmetullahi ve berekatehu.ju pergezoje per,poezi te mire ku ka dite me e,mire se sa dita e Xhumase,a, thua vlla sa pe rrespektojme ne,kete dite.Vlla Sabri ju jetoni ne Suedi perpara ke shkrue shpeshe,pore qe sa kohe nuk po i shofiom Poezit e tua,edhe une shpresoje so kjo Moter,Muslimane se jeni se pari mire me shendete,dhe do na dhurroshe ndonji Poezi,sipase deshires dhe aftesive tua se vertet ki poezi te mira si/per,Prinde,Baba, Nane,etj,Allahu te shperblefte,inshalla,nga vlla Musliman,Jetoni.s.a

 • selemun alejkum,Allahu ju shperblefte per Poezin shume te mire,per Diten e Xhumase,we,selamun alejkum nga Fjolla.r.mustafa nga R,Kosove,Prishtine

 • We/Selamun Alejkum/We/Rahmetula,ve berekatehu,me vie qudi qe kjo Poezi nuk ka Komente me shume,kurre e dime se qfare }ershte Dita e Xhumase/Allahu ju shperblefte o,vlla e paqe shnetin e ishalla lexoje ende kso Poezi edhe nga te gjithe Muslim<anete ani se te gjitha Poezit e Vllazerve.e Motrave jan te mira,We/Selamun/Alejkum/Motra/Oslo/Norvegji

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *


  Captcha

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Scroll To Top

  Muhamed Asllani - Urdhërimi për të mirë dhe ndalimi nga e keqja  Muhamed Asllani - Urdhėrimi pėr tė mirė dhe ndalimi nga e keqja

  Muhamed Asllani - Urdhërimi për të mirë dhe ndalimi nga e keqja