Medreseja e Prishtinës fiton vendin e parë në Bursa të Turqisë

Nxënësit e Medresesë së Prishtinës fituan vendin e parë në garat e treta ndërkombëtare në gjuhën arabe

Më 17.05.2012, në Bursa të Turqisë u mbajtën garat e treta ndërkombëtare në gjuhën arabe, ku morën pjesë tetë shtete nga Ballkani dhe Turqia, ndër to edhe Kosova, e cila u përfaqësua nga Medreseja e Mesme “Alauddin” e Prishtinës.Medreseja fitoi dy vendet e para:- në oratori fitoi nxënësi Aid Musliu-në ilahi fitoi grupi, të cilit i priu nxënësi Egzon Ibrahimi. Në këtë grup ishin edhe nx. Sumeja Hashani, nx. Gentiana Sadiku dhe nx. Xhevdet Rizahu.- në poezi – recitim nxënësja Besa Kqiku fitoi vendin e dytë.Vlen të theksohet se ekipi kosovar, i prirë nga prof. Fadil Hasani dhe prof. Vahid Haxhiu pati performancë të shkëlqyer dhe u dallua në çdo aspekt, madje edhe me gardërobë kombëtare dhe rekuizita shtetërore.Garat i hapi me lexim të bukur të Kur’anit nx. Egzon Ibrahimi nga shkolla e jonë, që ishte një nder i veçantë për grupin tonë, i njëjti do të lexojë Kur’an edhe në mbrëmjen solemne që do të mbahet më 20.05.2012.I tërë grupi nga Kosova për performancë të shkëlqyer fitoi shpërblimin për të shkuar në UMRE. /medreseja/

komente

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote