Nje mjeke myslimane ne SHBA ofron sherbime falas

Një mjeke muslimane në shtetin amerikan të Karolinës, ka hapur klinikë për persona të paaftë dhe të varfër për t'i treguar botës imazhin e vërtetë të Islamit.

Një mjeke muslimane në shtetin amerikan të Karolinës, ka hapur klinikë për persona të paaftë dhe të varfër për t'i treguar botës imazhin e vërtetë të Islamit.“Ndihem shumë e lumtur, kjo është një ëndërr për mua. Ideja është që t’i shërbej dhe t’i ndihmoj personat e nevojshëm”, tha dr. Reshma Khan, gjinekologe nga ‘Ralph Johnson Medical Center’ e cila në bashkëpunim me organizatën humanitare islamike të Amerikës së Veriut ‘USA Relief’ ka hapur klinikën në Mount Pleasant.Klinika, e quajtur Shifa do të ofroj shërbime falas një herë në javë, të shtunave, duke filluar nga data 7 janar.Klinika do të ofrojë kujdes shëndetësor për gratë e pasiguruara prej moshës 17 deri në 65 vjeç.Dr. Khan shpreson në zgjerimin e shërbimeve medicinale, por kjo varet nga vullneti i mirë i mjekëve dhe infermiereve tjera.

Klinika Shifa, e para e këtij lloji në Karolina, tregon parimet e vërtetë të Islamit i cili udhëzon në ndihmë për të varfrit.Vitin e kaluar, një grup i mjekëve në Ohajo ka hapur klinikën Noor, duke ofruar kontrolle dhe këshillime falas për personat e varfër dhe pa sigurim shëndetësor. /islamgjakova/

komente

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote