Puçrrat në fytyrë

Puçrrat në fytyre shpesh zhvillohen gjatë adoleshencës. Gjatë kësaj periudhe të rritjes aktive, gjëndrat e lëkurës kalojnë nëpër një periudhë të gjatë të zhvillimit. Te disa të rinj, këto gjëndra shkaktojnë puçrra ne fytyre.

Puçrrat në fytyre janë çrregullim qe karakterizohen me çarje, të hapura dhe të mbyllura te lëkurës, te mbledhura me qelb.Puçrrat në fytyre shpesh zhvillohen gjatë adoleshencës. Gjatë kësaj periudhe të rritjes aktive, gjëndrat e lëkurës kalojnë nëpër një periudhë të gjatë të zhvillimit. Te disa të rinj, këto gjëndra shkaktojnë puçrra ne fytyre.Menaxhimi dhe Parandalimi1. Mbani duart tuaja të pastra dhe thonjtë tuaj të shkurtër. Shmangni prekjet direkte te fytyrës me përjashtim me leckë të pastër . Shumica e njerëzve me puçrra në fytyre kanë një zakon të pandërgjegjshëm, shpesh përballen me te prekur, te syve, buzëve dhe ballit2. Mbani flokët tuaja te pastra dhe lani shpesh me shampon. Mos i prekni flokët pa nevoje.

Bëni dush çdo dite3. Pini sasi te mjaftueshme të ujit në mënyrë që ngjyra e urinës te humbet po thuaj tërësisht.4. Ushqimi dhe gjumi te jenë me orar, pirja e ujit te freskët, dhe lëvizja pas ushqimit..5. Mos përzierja e shumë ushqime në një vakt. Përzierja e ushqimeve të ndryshme krijon një luftë kimike brenda trupit tuaj. Hani ushqime të thjeshta.6. Agjërimi për një ditë ose dy ne jave , është i dobishëm. Hani ushqimet në të njëjtën kohë çdo ditë. Shmangni ushqimet pa kontroll (kalimthi).7. Ushqimin përtypeni mire dhe hani kafshoret e vogla .

Mos u ngopni tërësisht.8. Shmanguni ëmbëlsirave ne një mase te caktuar :9. Shmanguni duhanit alkoolit dhe ushqimeve me përbërje kimike .

Merrni vitamine A Hani fruta dhe perime10. Mundohuni të ekspozoni ballin tuaj diellit çdo dite në mënyrë të moderuar(lehtë).

komente

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote