Shkenctarët: Rrënjët e kësaj bime shkatërrojnë qelizat kancerogjene për vetëm 48 orë

Lulja e radhiqes është përdorur si një medikament i fuqishëm për shumë probleme shëndetësore që prej antikitetit. Megjithatë, zbulimi i fundit lidhur me këtë bimë i ka mrekulluar shkencëtarët, pasi rrënjët e saj janë një potencial i madh për kurimin e kancerit.

Lulja e radhiqes është përdorur si një medikament i fuqishëm për shumë probleme shëndetësore që prej antikitetit. Megjithatë, zbulimi i fundit lidhur me këtë bimë i ka mrekulluar shkencëtarët, pasi rrënjët e saj janë një potencial i madh për kurimin e kancerit.

Rrënjët e lules së radhiqes ndihmojnë në qarkullimin e gjakut, rrisin imunitetin e trupit, shërojnë kancerin e prostatës, të mushkërive dhe shumë lloje të tjera të kancerit. Madje, sipas shkëncëtarëve, kjo lule ka efekte më të mëdha sesa kimioterapia.

Dr.Carolyn Hamm nga Ëindsor Regional Cancer Centre në Ontario, Kanada tregon se rrënjët e luleradhiqes janë eksktrakti i vetëm që ndihmojnë me leuçeminë kronike.

Kjo formë tipike e kancerit prek të rriturit.

John Di Carlo, i cili në atë kohë ishte 72 vjeç dhe kurohej nga kanceri në spital, ia ka dal t’i shpëtojë me sukses sëmundjes pas disa trajtimesh me rrënjët e luleradhiqes. Ai ka treguar për CBC Neës, se atë e kishin këshilluar që të pinte çaj me rrënjët e kësaj bime.

Mjekët ia kanë atribuar të gjithë meritat për shërimin e kancerit çajit me rrënjët e luleradhiqes.

Studimet e fundit kanë treguar se ektrakti i nxjerrë nga rrënjët e bimës së radhiqes ka aftësi shumë të shpejta shëruese, ashtu sikurse ka ndodhur në rastin e pacientit të mësipërm. Për vetëm 48 orë, kjo bimë shkaktërron 98% të qelizave kancerogjene në trup./Kosova post/

komente

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote