Indeksi -> Islam -->

Lutja e pastrueses!

Ajo është mësuese dhe flet për një përvojë të sajën, njëzet vite më parë.

Ajo është mësuese dhe flet për një përvojë të sajën, njëzet vite më parë.

“Asokohe kisha nën përgjegjësinë time makinetin brenda shkollës.E kisha bërë zakon që çdo ditë, pas përfundimit të mësimit, të mblidhja qindarkat me të cilat nxënësit kishin blerë pijet dhe ato ushqime të gatshme dhe i numëroja një e nga një.Një nga pastrueset e shkollës më afrohej dhe më ndihmonte gjithmonë. Ajo ishte një zonjë e varfër dhe papërkrahje, me rrogën që merrte mbulonte shpenzimet e fëmijëve të saj jetimë.Një ditë, teksa po numëroja qindarkat, bisedoja dhe bëja shaka me pastruesen.

“O filane! Imagjino sikur këto qindarka të jenë monedha te prerjes 500-she!”

Ajo buzëqeshi dhe nuk foli.Unë i thashë”Imagjino sikur këto qindarka të jenë monedha të prerjes 500-she dhe të jenë të gjitha të tuat!”Ajo buzëqeshi sërish dhe tha:”Zoti na dhashtë nga të mirat e Tij!”

Unë e pyeta:”Mirë, ja ta zemë se janë të tuat një shumë e tillë, çfarë do të bëje me to?”Ajo u përgjigj pa hezituar:”Do të blija një shtëpi ku të strehoja veten dhe jetimët e mi, e të shpëtoja nga qeraja mujore!”

Unë qesha dhe i thashë:”Çfarë thua moj?! Shtëpi?! Sot shtëpi të veten mezi blejnë të pasurit!”Ajo më pa në sy dhe më tha:”Nuk po ta kërkoj ty moj mësuese jo. Ia kërkoj dhe i lutem Zotit të ma bëjë rizk, Atij që ka në dorë gjithçka.”

Këto fjalë ma mbyllën gojën.Pasi përfunduam numërimin e qindarkave, kreva dhe disa punë të vogla dhe vajta në shtëpi.Pasdite, pasi kisha pushuar pak, mora vajzat e mia dhe vajta në shtëpinë e mamasë. Gjatë qëndrimit tim atje, vura re se herë pas here, ime më shkonte tek telefoni dhe bisedonte me dikë.E çuditur e pyeta:”Me kë bisedon kaq shpesh mama?”

Ajo u përgjigj:”Filanja, të cilën e kemi të afërt, është divorcuar nga i shoqi dhe të gjithë ne, të afërmit e saj më të ngushtë, patëm mbledhur të holla me qëllim që t’i blejmë një shtëp.Pasi e blemë dhe shtëpinë, ajo na telefonoi dhe na tregoi se kishin vendosur të mos e finalizojë divorcin dhe ti japin një shans tjetër njëri-tjetrit. Tani jemi duke biseduar me njëri-tjetrin se çfarë do të bëjmë me shtëpinë që kemi blerë.Të gjithë thonë se ato para i kanë dhënë për hatër të Zotit për të ndihmuar një njeri në hall dhe nuk i duan më dhe unë nuk e di çfarë të bëj.”Në atë çast mu kujtua pastruesja e shkollës dhe ngjarjen e asaj dite ia tregova mamit tim me një frymë.Mami pa thënë asgjë, u ngrit nga divani dhe u telefonoi të gjitha të afërmve të saj dhe u tregoi për pastruesen, nënën e jetimëve dhe dëshirën e saj për të patur një shtëpi të sajën.Unë që disa orë më parë kisha ironizuar dëshirën e asaj nëne jetimësh të vobektë për të pasur një shtëpi, disa orë më vonë, i telefonova dhe e mora për të vajtur tek noteri dhe për të firmosur kontratën e dhurimit të shtëpisë./Pershtati Elmaz Fida /Mesazhi/komente

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote