Udhëheqësi i Samsungit dënohet me pesë vjet burg

Nënkryetari Samsungit u dënua për korrupsion në një skandal që tronditi vendin dhe çoi në tërheqjen e presidentes.

Nënkryetari Samsungit u dënua për korrupsion në një skandal që tronditi vendin dhe çoi në tërheqjen e presidentes.

Gjykata e Koresë së Jugut dënoi miliarderin, Lee Jae-yong, pasardhësin e Samsungit, me pesë vjet burgim.

Gjykata vendosi që Lee ishte fajtor për ryshfet, përvetësim, fshehjen e pronës jashtë vendit, fshehjen e fitimeve të fituara përmes veprave penale dhe për dëshmi të rreme, ndërsa prokurorët kërkonin ta dënonin me 12 vjet.

Zbulimi i përpjekjeve të Lee për të marrë ryshfet nga presidentja e Koresë së Jugut për të përfituar nga realizimi i ambicieve të tij personale të biznesit ka provokuar zemërimin publik dhe ka çuar deri në përmbysjen e Park Geun-hye si Presidente e Koresë së Jugut.

Gjykata tha se Lee shpresonte se ryshfet për presidenten e atëhershëm dhe miken e saj Choi Soon-sil do të siguronte mbështetjen e bashkimit të qeverisë, e cila do të forconte kontrollin e Lee mbi Samsung dhe pjesën pjesën kryesore, Samsung Electronics.

Procedurat gjyqësore kundër Parkut dhe Choi janë në vazhdim.

Lee, pasardhësi i një prej kompanive më të mëdha të teknologjisë në botë, pranoi se i kishte dhënë këto para, por mohoi se ai në këmbim kërkoi ndonjë mbështetje apo kundërshpresë nga qeveria./Kosova Post/

komente

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote