I ka dhënë 16 miliard $ për muslimanët, ky është biznesmeni nga Arabia Saudite

Mbrëmë përmes SnapChatit, biznesmeni nga Arabia Saudite, Sheikh Suleiman al-Rraxhi ka treguar se ka dhuruar 16 miliard$ apo 60 miliard rijal për bamirësi.

Mbrëmë përmes SnapChatit, biznesmeni nga Arabia Saudite, Sheikh Suleiman al-Rraxhi ka treguar se ka dhuruar 16 miliard$ apo 60 miliard rijal për bamirësi.

Ky lajm është dhënë nga ylli i rrjeteve sociale Mansur al- Reqeiba.

16 miliard $ i ka dhuruar gjatë gjithë jetës së tij, që është një nga shumat më të mëdha në historinë e botës Islame.

Ai ka dhënë dy të tretat e pasurisë së tij për bamirësi si vakëfi apo pasuri për dhe një të tretën ia ka lënë familjes. Raxhi thuhet se ka 23 fëmijë.

Kush është Suleiman al-Rraxhi?

Është një nga emrat e mëdha të botës së biznesit. Në vitin 2011 pasuria e tij është vlerësuar me 7.7 miliard nga Forbes, duke qenë një nga njerëzit më të pasur në botë.

Ai është themeluesi i bankës Al-Rraxhi (Al-Rajhi), banka Islame më e madhe në botë, një nga kompanitë më të mëdha në Arabinë Saudite. Thuhet se ai ka hequr shumë, duke punuar rëndë dhe duke u sakrifikuar, gjë që e ka bërë biznesmenin e suksesshëm sot.

komente

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote