Nëse do i mundësohej njeriut të shihte Xhennetin…

Nëse do i mundësohej njeriut të shihte Xhennetin, qoftë edhe përmes një dritareje të vogël, jeta në këtë botë do të ishte e pa jetueshme.

Nëse do i mundësohej njeriut të shihte Xhennetin, qoftë edhe përmes një dritareje të vogël, jeta në këtë botë do të ishte e pa jetueshme, thjeshtë, çdo njeri do e kërkonte vdekjen qëllimisht, vetëm e vetëm që të largohej nga kjo jetë e vështirë dhe të shkonte për Xhennet, pastaj e keqja dhe e mira nuk do e kishin kuptimin e tyre, sepse secili do ruhej nga mëkatet dhe të gjithë do bëheshin engjëj dhe jeta e njerëzve do kalonte në një monotoni vrastare. Prandaj Allahu nuk e ka lënë këtë opsion për njerëzimin, si mirësi për ti dhënë vlerë jetës së kësaj bote, në mënyrë që njerëzit të e kenë një dëshirë për ta jetuar këtë botë por përmes besimit që e ka bërë kriter për të arritur Xhennetin.

komente

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote