Foto e rrallë – 300.000 Shqiptarë duke falur namazin e xhumasë bashkë me Sulltan Reshadin, i pranishëm ishte dhe Isa Boletini

Nje foto e rralle..300 000 Shqipetare duke falur namazin e xhumase bashke me Sulltan Reshadin, i pranishem ishte dhe Isa Boletini..

Nje foto e rralle..300 000 Shqipetare duke falur namazin e xhumase bashke me Sulltan Reshadin, i pranishem ishte dhe Isa Boletini..

Siç thojne dhe historianet perendimor, Shqipetaret kane qene populli

me besnik ndaj Osmaneve, populli qe u nda i fundit prej tyre dhe kjo per shkakun jo se kishin deshire por se nuk pati rruge tjeter, sepse perandori Osmane po shkaterrohej dhe Shqipetaret duhej te krijonin shtetin e tyre

per tu mbrojtur prej armiqeve. Por fatkeqesish me pas Europa na copetoi

Namazi i xhumase eshte falur ne vendin ku ka rene deshmor, Sulltani Murati gjate luftes se Kosoves ne vitin 1389. Ai eshte i vetmi sulltan qe ka vdekur gjate nje lufte, dhe kjo ne luften ku Osmanet bashke me Shqipetaret perzuan prej tokave Shqipetare Serbet dhe sollen liri dhe paqe ne trojet Shqipetare..

komente

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote