Raporti shokues: 8 miliarderë janë aq të pasur sa gjysma më e varfër e botës

Tetë personat më të pasur në botë zotërojnë aq shumë pasuri, sa 3.6 miliardë njerëzit që përbëjnë gjysmën më të varfër të botës.

Tetë personat më të pasur në botë zotërojnë aq shumë pasuri, sa 3.6 miliardë njerëzit që përbëjnë gjysmën më të varfër të botës.

Organizata humanitare ‘Oxfam’ tha se shifrat tronditëse kanë ardhur nga të dhënat e përditësuara dhe se hendeku mes të pasurve dhe të varfërve ishte "shumë më i madh dhe i frikëshëm ".

Raporti i Oxfam-it përkon me fillimin e Forumit Ekonomik Botëror në Davos, shkruan “BBC”

Mark Littlewood, i Institutit të Çështjeve Ekonomike, tha se Oxfam-i në vend të kësaj, duhet të përqendrohet në gjetjen e mënyrave për të rritur rritjen.

Për ata qw kërkojnë "zhdukjen absolute të varfërisë", fokusi duhet të jenë masat që nxisin rritjen ekonomike”, tha ai. /SYRI.net/

komente

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote