Si mund të përfitojm nga Ramazanit?

Reflekto dhe përmirëso veten

Kjo është koha për të reflektuar vetveten tuaj dhe për të identifikuar fushat që kanë nevojë për ndryshim.

Reflekto dhe përmirëso vetenKjo është koha për të reflektuar vetveten tuaj dhe për të identifikuar fushat që kanë nevojë për ndryshim.Ne të gjithë bëjmë gabime dhe kemi zakone të këqija.

- A ke tendencë për të folur shumë për njerëzit e tjerë?

- Gënjen kur është po aq e lehtë për të thënë të vërtetën?

- Kthesh sytë tuaj kur ti duhet të ulish shikimin?

- Bëhesh i zemëruar shpejt?

- Rregullisht fle në kohën e namazit të sabahut?Bëhu i ndershëm me veten dhe përpiqu për të bërë vetëm një ndryshim gjatë këtij muaji. Mos e trullos veten duke u përpjekur për të ndryshuar çdo gjë në të njëjtën kohë, sepse ajo do të jetë shumë vështirë.

Profeti Muhamed s.a.v.s. na ka këshilluar që përmirësimet e vogla, që bëhen vazhdimësisht, janë më të mira se përpjekjet e mëdha, por të pasuksesshme.

Pra, fillo me një ndryshim, pastaj nis me tjetrin.

komente

Scroll To Top

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote

Sulejman Rustemi - Sprovat e kësaj bote